Is jouw kinderopvang of indoor speelgelegenheid brandveilig?

De grootste zorg

Wanneer je voor kinderen zorgt, doe je dat natuurlijk met de grootste zorg. Als het om veiligheid gaat, is een brandveilige omgeving van groot belang. Neem de juiste maatregelen om in jouw kinderopvang of indoor speeltuin brand te voorkomen. Breng het onderwerp daarnaast onder de aandacht bij collega’s, ouders en kinderen.

Brandveiligheid checken

Is jouw kinderopvang en indoor speelgelegenheid brandveilig is? Raadpleeg de checklist voor de kinderopvang en indoorspeelgelegenheid die hiervoor zijn opgesteld. Besteed bijvoorbeeld extra aandacht aan alle apparaten en installaties die functioneren op gas of elektriciteit. Bekijk of er in elke ruimte rookmelders hangen en analyseer of je vlucht- en ontruimingsplan nog up-to-date is.

kindergarten-1322559_960_720.jpg

Regelgeving

Ben je op zoek naar regelgeving, bekijk dan het informatieblad over het Bouwbesluit 2012 en kinderopvang van de Rijksoverheid. Bij de Helpdesk Bouwregelgeving en Brandveilig gebruik kun je terecht met vragen over de interpretatie en toepassing van het Bouwbesluit. Voor meer specifieke informatie over de voorschriften uit het Bouwbesluit voor de kinderopvang kun je www.waarborgfondskinderopvang.nl raadplegen. Op deze site staat een uitgebreide uitleg over bijvoorbeeld het subbrandcompartiment en de ventilatienormen.

Kinderen kun je ook met behulp van spelletjes op een leuke en speelse manier iets leren over brandveiligheid, aangezien ze vanaf twee jaar oud dit soort dingen kunnen onthouden.

Delen