Strategisch HR-adviseur

Normfunctie: Beleidsadviseur B/ functionele schaal 11

 

Geef jij de absolute voorkeur aan werken in een dynamische organisatie? In een complexe omgeving die continu verandert? Ben jij in staat om te overtuigen, draagvlak te creëren en mensen mee te laten bewegen? Zit conceptueel en strategisch denken in jouw DNA en ben jij intrinsiek gemotiveerd om trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied als eerste te willen signaleren? En ben jij een Senior in het HR-vak? Dan hebben we jou nodig!

Wie wij zijn

Werken bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) betekent werken aan veiligheid. Wij zijn er voor alle 21 gemeenten in onze regio. We voeren voor hen taken uit op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening, crisisbeheersing en rampenbestrijding. We zijn daarmee een onmisbare schakel in de fysieke veiligheid van inwoners van Zuidoost-Brabant.

VRBZO wordt gevormd door 3 sectoren: Bedrijfsvoering, Risico- en Crisisbeheersing en Incidentbestrijding. De afdeling HRM maakt onderdeel uit van Bedrijfsvoering en bestaat uit 3 taakvelden; HR-Servicedesk, Salarisadministratie en HR-Advies. Binnen dit laatstgenoemde taakveld vallen de functies van: HR-Adviseur, Senior-Adviseur arbeidsvoorwaarden, Strategisch HR-Adviseur, Loopbaanadviseur en Adviseur vrijwilligers.

Werkveld

Als Strategisch HR-Adviseur werk je mee aan de ontwikkeling van onze organisatie. Dit doe je door  beleidsadvies te geven en  een projectleidersrol te vervullen. Je bent de sparringpartner voor het managementteam, je geeft hen advies op beleidsmatige en organisatorische vraagstukken. Daarnaast werk je aan strategische ontwikkelingen en voer je tevens verander- en verbetertrajecten uit, o.a. op het gebied van teamontwikkeling en leiderschap. Je bent intern en extern op de hoogte van relevante ontwikkelingen, brengt deze waar nodig samen en stemt hierover af met adviseurs van de afdeling HRM. Als teamspeler ben je verantwoordelijk voor het opzetten en succesvol uitvoeren van organisatiebrede programma’s en projecten, inclusief de daaraan gekoppelde uitvoeringsprojecten. Vanuit de visie en doorvertaling stel je het meerjarenprogramma HRM op en voer je inhoudelijk de activiteiten uit. Het is  een uitdagende job binnen het beleidsterrein HR en organisatieontwikkeling. Praktisch neem je deel aan de diverse overlegvormen binnen VRBZO, veelal op tactisch en strategisch gebied, zoals het sectoroverleg en het overleg van het managementteam. Geen dag is hetzelfde, we zijn in beweging en jij mag dit alles vanuit jouw invloed en passie optimaliseren. Een mooie uitdaging!

Ter afsluiting nog een aantal persoonskenmerken; je bent toegankelijk,  communicatief vaardig, proactief en zelfstandig . Je bent een teamplayer die collegiaal, flexibel en klantgericht is. Zowel analytisch als beleidsmatig ben je sterk en je hebt gevoel voor humor en relativeringsvermogen.

Wat wij vragen van je

 • HBO+/WO werk- en denkniveau, aantoonbaar middels een afgeronde HBO of WO-opleiding HR, Bedrijfskunde, Bestuurskunde of Personeelswetenschappen;
 • Aanvullende relevante opleidingen/trainingen op het gebied van Recht, Verandermanagement en Organisatieontwikkeling;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als HR-adviseur en ervaring met organisatieontwikkeling en veranderprocessen;
 • Kennis van het ambtenarenrecht en de CAR-UWO;
 • Conceptueel en strategisch kunnen denken;
 • Procesinzicht, kunnen interveniëren en begeleiden;
 • Oog voor belangen en deze kunnen beïnvloeden;
 • Uitstekend kunnen netwerken in een complexe organisatie;
 • Organiserend vermogen;
 • Vaardigheid in het ontwikkelen van initiatieven en in het vermogen initiatieven in concrete vernieuwende plannen om te zetten.

Wat wij bieden

We zijn een organisatie waar ‘zorg voor veiligheid’ voorop staat. Onze cultuur is informeel maar professioneel. Je krijgt eigen verantwoordelijkheid met ruimte voor eigen ideeën en creativiteit. Je komt te werken in een dynamische werkomgeving met collega’s die er voor gaan.

Verder bieden we:

 • Een aanstelling met een proefperiode van een jaar en uitzicht op een vaste aanstelling in de functie;
 • Een salaris van, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.885, - bruto per maand in de aanloopschaal 10, tot maximaal € 5.017, - bruto per maand in de functionele schaal (norm per 1 oktober 2019) bij een 36-urige werkweek. Bij goed functioneren is op termijn uitloopschaal 12 bereikbaar;
 • Je krijgt daarnaast een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je jaarsalaris, dat je naar eigen inzicht kunt besteden;
 • Er is ruimte voor ontwikkeling en opleiding;
 • Je werktijden kun je voor het grootste deel zelf bepalen.

Wil je reageren en ben je benieuwd naar de procedure?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Chris van den Akker, Afdelingshoofd HRM (040-2203459). Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Jessica Heinemans, HR-Adviseur (040-2203827).

Solliciteren kan tot en met zondag 1 december 2019 door je motivatiebrief en CV in te sturen via de 'werken bij pagina' op www.vrbzo.nl. Je krijgt uiterlijk dinsdag 3 december 2019 bericht of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De sollicitatiegesprekken worden gehouden op vrijdag 6 december 2019. Een voorbereidende opdracht en assessment maken deel uit van de selectieprocedure.

Ons wervingsbeleid

Deze vacature staat zowel intern als extern gelijktijdig open, waar bij gelijke geschiktheid de interne medewerker de voorkeur geniet. Interne medewerkers zijn medewerkers met een aanstelling bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, inclusief vrijwilligers. Interne medewerkers met de status van herplaatsingskandidaat hebben voorrang bij de invulling van deze vacature. Ook andere medewerkers worden uitgenodigd om te solliciteren, waarmee de mobiliteit wordt vergroot.

Wij kijken uit naar jouw CV met begeleidende brief.

Voor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

Eindhoven-centrum
Deken van Somerenstraat 2
5611 KX Eindhoven
040-2203203

Delen