Sectorhoofd Incidentbestrijding (36 uur)

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost werkt toe naar de volgende stap in haar ontwikkeling. We bevinden ons in een zeer dynamische doorontwikkelingsfase; meer dan ooit trekken we samen op met onze netwerkpartners, bedrijven, instellingen en burgers. Onze focus verbreedt van het alleen ‘beheersen’ van risico’s en het verlenen van hulp, naar het zo snel mogelijk weer normaal laten functioneren van de samenleving (continuïteit van de samenleving).

Incidentbestrijding is volop in beweging richting verbetering en toekomstbestendigheid. Een beweging naar een andere structuur waar eenvoud de boventoon voert en waar de operatie centraal staat. De sector rondt binnenkort een reorganisatie af. Voor het laten functioneren van de sector zijn we op zoek naar een inspirerende leider die de sector Incidentbestrijding na de reorganisatie in beweging brengt en houdt door zaken integraal en gecoördineerd aan te pakken.

Als sectorhoofd Incidentbestrijding ben je verantwoordelijk voor de strategische beleidsontwikkeling voor de sector, advisering over het beleid voor de veiligheidsregio en voor het management van je sector. Je bent lid van het managementteam van VRBZO, dat naast jou bestaat uit de algemeen directeur en de sectorhoofden Risico- en Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering. Je legt verantwoording af aan de directeur en stemt het sectorbeleid af met de bestuurlijk portefeuillehouder. Je adviseert de directeur over ontwikkelingen die jouw sector overstijgen en over de strategische doelstellingen van VRBZO. De sector kent 2 afdelingen met 980 collega’s waarvan 720 vrijwilligers.

Je herkent jezelf in de 4 kernwaarden van VRBZO: deskundig, daadkrachtig, behulpzaam en gericht op samenwerking. Je bent innovatief, risicogericht, durft ruimte te nemen en stimuleert dat ook bij je medewerkers. Je stimuleert samenwerking door ook buiten je sector naar verbinding te zoeken en je benut de netwerkfunctie van de organisatie, partners en diensten.

Voel je de energie stromen en wil je meer weten

Stuur een mail naar hrm@vrbzo voor meer informatie over de normfunctie en de organisatiestructuur.

Salaris

  • De functie is gekoppeld aan normfunctie sectorhoofd A, functieschaal 15. De functie is gekoppeld aan normfunctie sectorhoofd A. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 7.675,- bruto per maand, in de functionele schaal 15 (peildatum CAR-UWO 1 oktober 2020) bij een 36-urige werkweek. Wanneer je goed functioneert is op termijn uitloopschaal 16 bereikbaar.
  • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je jaarsalaris. Je kunt dit binnen de mogelijkheden besteden naar eigen inzicht.

Je bent enthousiast en wil solliciteren

We belonen je enthousiasme met een oprechte reactie op je brief en cv.

Hoe je kunt reageren
Solliciteren kan tot en met 15 november via de knop solliciteren. De sollicitatiegesprekken worden gehouden op 23 en 26 november in de vroege avonduren en op 27 november ‘s middags. De tweede gespreksronde vindt overdag plaats op 2, 3 of 4 december. Reserveer deze data alvast in je agenda.

We helpen je graag verder

Heb je behoefte aan persoonlijk contact over de functie, bel dan gerust met Petra de Kam, directeur (06-57549308). Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Kim Peters-de Buck, HR-adviseur (040-2203825/ 06-21384833).

Ons wervingsbeleid

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. In het selectieproces worden in- en externe kandidaten gelijktijdig uitgenodigd voor een gesprek. Interne kandidaten genieten bij vergelijkbare geschiktheid de voorkeur.

 

Een assessment en/of persoonlijkheidstest kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Eindhoven-centrum
Deken van Somerenstraat 2
5611 KX Eindhoven
040-2203203

Delen