Brandweervrijwilliger (post Deurne)

De vrijwillige brandweer in Zuidoost-Brabant is een team enthousiaste vrijwilligers. Mannen en vrouwen met een diverse achtergrond: van huisvrouw tot monteur, van ambtenaar tot zelfstandig ondernemer. Vanuit 36 kazernes dragen zij bij aan de brandweerzorg voor de inwoners en ondernemers uit Zuidoost-Brabant. Als vrijwilliger ben je namelijk onderdeel van het korps Brandweer Brabant-Zuidoost, verantwoordelijk voor de brandweerzorg in 21 gemeenten.

Kerntaken zijn blussen, assistentie bij ongelukken in het verkeer, storm- en waterschade, incidenten met gevaarlijke stoffen, redden van dieren in nood en het geven van voorlichting over brandveiligheid.

Het werk van een vrijwilliger is zeker niet vrijblijvend. Je begeeft je in omstandigheden die niet alledaags zijn. Je werkt intensief mee aan de veiligheid van je leefomgeving en biedt een helpende hand aan mens en dier. Iedere oproep is weer spannend, je weet nooit wat je zult aantreffen.

Wie zoeken we?

  • Gezonde mannen en vrouwen vanaf 18 jaar.
  • Je woont en/of werkt in Deurne en kunt snel op de kazerne zijn.
  • Je bent flexibel; je kunt namelijk op onverwachte momenten opgeroepen worden.
  • Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
  • Je hebt doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je staat open voor een vak dat veel meer is dan blussen alleen.

Interesse gewekt? 6 stappen om brandweerman/-vrouw te worden:

STAP 1. Bespreek je plan met het thuisfront, met je partner en werkgever. Hun steun heb je absoluut nodig.

STAP 2. Kom zaterdag 24 november a.s. tussen 13.00 en 17.00 uur naar de infodag en beoordeel daarna of de brandweer bij je past. Aanmelden is niet nodig.

STAP 3. Neem contact op met de contactpersoon van jouw post (zie hieronder) om de sollicitatieprocedure te starten.

STAP 4. De opleiding bestaat onder andere uit: blus- en verkenningstechnieken, eerste hulp verlenen, herkennen van gevaren, werken met modern gereedschap en de laatste communicatietechnieken. De door de brandweer aangeboden opleiding wordt afgesloten met een erkend Rijksexamen.

STAP 5. Na de opleiding houd je je kennis en vaardigheden op peil. Alle posten oefenen eenmaal per week in de avond.

STAP 6. Je eerste salaris van de brandweer. Als vrijwilliger krijg je een vergoeding. Deze bestaat o.a. uit een algemene jaarvergoeding en een uurvergoeding voor de tijden die je oefent, wordt opgeleid en uitrukt.

Meer weten over het werk?

Bekijk de pagina ‘Word vrijwilliger’ en kom op zaterdag 24 november a.s. tussen 13.00 en 17.00 uur naar de infodag op de Brandweerkazerne in Deurne (aanmelden is niet nodig).

 

Contactpersoon

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Luc Naus, tel. 06 5577 4645, e-mail wervingpostdeurne@vrbzo.nl.

Deurne
Antoon Coolenlaan 2
5751 XM Deurne
040-2203203

Delen