Adviseur Omgevingsadvisering

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost: Zorg voor veiligheid

Werken bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost betekent werken aan veiligheid. Wij zijn er voor alle 21 gemeenten in onze regio. We voeren voor hen taken uit op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening, crisisbeheersing en rampenbestrijding. We zijn daarmee een onmisbare schakel in de fysieke veiligheid van inwoners van Zuidoost-Brabant.

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost wordt gevormd door drie sectoren: Bedrijfsvoering, Risico- en Crisisbeheersing en Incidentbestrijding. De afdeling Omgevingsadvisering is binnen de sector Risico- en Crisisbeheersing verantwoordelijk voor de taken ten behoeve van een vroegtijdige structurele aandacht voor (integrale) veiligheid en het zoveel mogelijk structureel voorkomen van onveilige situaties. Binnen deze afdeling is een vacature ontstaan voor de functie van:

Adviseur Omgevingsadvisering (36 uur)
- Specialisatie externe veiligheid -

Je bent in staat een netwerk op te bouwen, de meerwaarde van veiligheid over te brengen en invloed uit te oefenen op momenten dat jij als adviseur het verschil kunt maken. Met een gezonde alertheid handel je pro-actief en hanteer je een ruim kader met betrekking tot fysieke veiligheid.

Functie-inhoud
De adviseur Omgevingsadvisering streeft naar het wegnemen van structurele oorzaken van onveiligheid, om rampen en zware ongevallen te voorkomen en/of mogelijke effecten daarvan te beperken. Dit doet hij door het belang van veiligheid vroegtijdig en pro-actief, voor en tijdens besluitvorming over ruimtelijke ontwikkelingen, in te brengen. 

 • Het in een zo vroeg mogelijk stadium, adviseren omtrent fysieke veiligheid in ruimtelijke omgevingsvisie’s, omgevings- c.q bestemmingsplannen, ontwikkelingsplannen, infrastructurele projecten en concrete bouwinitiatieven.
 • Het (mede)opstellen van landelijk beleid of regionaal beleid ten behoeve van management VRBZO, gemeenten of bevoegd gezag, op het gebied van fysieke en externe veiligheid en ruimtelijke ontwikkeling op basis van gewijzigde wet- en regelgeving, trendonderzoek, maatschappelijke ontwikkelingen, gesignaleerde problemen etc.
 • Het op gestructureerde wijze, zelfstandig implementeren van het bovengenoemde beleid in de bedrijfsprocessen.
 • Het stimuleren van het risico- en veiligheidsbewustzijn binnen de eigen organisatie, de 21 gemeenten, initiatiefnemers en burgers. 

Functie-eisen

 • HBO+ werk- en denkniveau, aantoonbaar middels minimaal een Hbo-diploma;
 • Je bent een generalist met als basis een praktische en theoretische (brandweer)specifieke kennis op de gebieden van externe en industriële veiligheid en ruimtelijke ontwikkeling. Je kennisniveau wordt aangevuld door gebruik te maken van expertise van collega’s;
 • Je realiseert op daadkrachtige wijze een effectief netwerk van contacten waardoor vroegtijdige beïnvloeding, op het gebied van omgevingsveiligheid mogelijk wordt en de meerwaarde van VRBZO wordt uitgedragen;
 • Je bent onafhankelijk én in staat je in te leven in de perspectieven van in- en externe partijen en hierop in te spelen waardoor er een effectieve samenwerking ontstaat in een veld met vaak conflicterende, soms politiek of bestuurlijk geladen belangen;
 • Je bent mondeling en schriftelijk communicatief vaardig;
 • Kennis van en inzicht in de gemeentelijke ruimtelijke ontwikkelingsprocessen is een pré.

Wij bieden

 • Een afwisselende baan in een team van enthousiaste professionals;
 • De vrijheid om zelfstandig aan de slag te gaan en je ideeën uit te werken;
 • Een aanstelling voor een jaar en uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.726,- en maximaal € 4.121,- bruto per maand, in de functionele schaal 10 (norm per 1 januari 2017) bij een 36-urige werkweek. Bij aanvang van de werkzaamheden is het mogelijk, afhankelijk van ervaring, de medewerker in te schalen in aanloopschaal 9. Bij goed functioneren is op termijn uitloopschaal 11 bereikbaar;
 • Individueel Keuze Budget van 16,3% van je jaarsalaris naar eigen inzicht te besteden;
 • De mogelijkheid om je uren flexibel in te delen;
 • Een interessante en informele werkomgeving.

Wil je reageren?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Eurydice van Vliet, afdelingshoofd Omgevingsadvisering (040-2203698) of Frank Nat (040-2203512). Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Hanneke Huijs, HR adviseur (040-2203830).

Solliciteren kan tot en met 29 oktober 2017 via www.vrbzo.nl/vacaturebank.html. De gesprekken worden gehouden op vrijdag 10 november 2017. Reserveer deze datum alvast in je agenda.

Voor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Eindhoven-centrum
Deken van Somerenstraat 2
5611 KX Eindhoven
040-2203203
Wij gebruiken cookies