Rijtrainingen brandweer

  • Eindhoven
  • 04 november 2020

Wij gestart met rijtrainingen voor alle brandweerchauffeurs in de regio Zuidoost-Brabant, waarbij met zwaailicht en sirene op de openbare weg gereden wordt. Deze trainingen vinden op werkdagen en zaterdagen plaats in de periode van 29 september 2020 tot 31 maart 2021.

Waarom doen wij dit?

De reden dat wij op de openbare weg met zwaailicht en sirene trainen is dat juist de interactie met andere verkeersdeelnemers het rijden met zwaailicht en sirene zo moeilijk maakt en dat dit dus getraind moet worden. Daarom heeft de minister ons sinds 2016 toestemming verleend om dit op de openbare weg te doen. Dit geldt overigens niet alleen voor de brandweer, maar voor alle hulpdiensten.

Wat doen wij om de impact te beperken?

Om de risico’s zoveel mogelijk te beperken, moeten wij ons aan een aantal regels houden.

  • De rijinstructies mogen alleen gegeven worden door speciaal gecertificeerde rijscholen. Verder worden de routes zorgvuldig gekozen.
  • Er wordt zo kort mogelijk met zwaailicht en sirene gereden, net genoeg om vakbekwaam te blijven.
  • Vooraf worden deze routes met de meldkamer afgestemd.
  • De rijinstructies worden gegeven vanuit ons Regionaal Opleidingscentrum in Waalre. De routes zijn echter verdeeld over de gemeenten die vanuit het opleidingscentrum te bereiken zijn. Zo hopen we de overlast zoveel mogelijk te spreiden.

Contact

Mochten u toch overlast ervaren of als u hier gewoon een vraag over heeft, dan kunt u hierover contact opnemen met Saskia Terwindt via info@vrbzo.nl of via 040-2203203.

 

Delen