Wat doe jij bij een brand? Ga je kijken of ….blijf je uit de rook?

  • Eindhoven
  • 02 oktober 2019

Brand: altijd spannend. Ga jij net als veel andere mensen kijken? Grote kans dat je dan in de rook staat. Wist je dat rook altijd ongezond is? Met onze campagne ‘Blijf uit de rook’ maken we jou en alle andere inwoners van Zuidoost-Brabant attent op de gevaren van rook. En dat draagt bij aan jouw veiligheid. Vandaar dat we de campagne starten in de Brabant Veilig Week op 7 oktober a.s.

Waarom deze campagne?
De ervaring leert dat bij een brand omwonenden, voorbijgangers en andere inwoners meestal niet bekend zijn met de gevaren van rook en vaak anders handelen dan gewenst. Met name in het eerste uur van een incident zien we dat mensen als toeschouwer naar de plaats van het incident komen. Hierbij bestaat natuurlijk de kans dat zij in de rook staan.                      

Doel
De ‘Blijf uit de rook’-campagne heeft daarom als doel inwoners bewust maken van de gevaren en schadelijkheid van rook. Want schone rook bestaat niet. Ook bij woningbranden of branden in de natuur komen stoffen vrij die ongezond zijn.

Ons advies bij brand: Blijf altijd uit de rook
Daarom is ons advies, en de boodschap van de campagne: Blijf altijd uit de rook! Is er brand? Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en doe (indien mogelijk) de ventilatie uit.

Meer weten?
Kijk op www.blijfuitderook.nl.

 

Delen