Leerlingen te gast bij brandweer tijdens #DoeDag Stedelijk College

  • Eindhoven
  • 11 april 2017

Een carrière bij de brandweer? Daar had nog lang niet iedere vmbo-scholier van het Stedelijk College in Eindhoven over nagedacht. Tijdens het Beroepenfeest op 28 maart hebben we veel van de 650 leerlingen enthousiast kunnen maken voor een beroepsoriëntatie bij de brandweer.

 

Vandaag was het dan zover: trainen, blussen, oefenen, uitleg over gereedschappen. Hebben we daarmee de brandweermannen en –vrouwen van de toekomst te gast gehad? De tijd zal het leren.

 

Brand voorkomen?

In deze folder lees je wat vuur en brand zijn, wat je moet doen als je je brandt en hoe je brand kan voorkomen. Ook het vluchten bij brand, 112-meldingen en brandblussers komen aan bod.

Brandoefening op school

Oefenen doe je samen met alle meesters en juffen en alle kinderen die in de school zijn. Maar misschien is het ook mogelijk dat de brandweer bij jullie op school komt. Vraag naar de mogelijkheden bij de brandweer bij jou in de buurt.

Tips voor een brandveilig feest

Geef jij een feest? Zorg dan dat je voorzorgsmaatregelen treft om de brandveiligheid van het feest te waarborgen. Lees in onze folder hoe je een brandveilig feest kunt opzetten.

Delen