Kaj (11) beleeft onvergetelijke brandweermiddag

  • Veldhoven
  • 21 maart 2017

Op een zomeravond in 2015, vlak voordat Kaj (11) en zijn familie op vakantie zouden gaan, sloeg het noodlot toe. Tijdens het opladen van een accu voor een elektrische fiets ontstond er brand. In een mum van tijd stond de woonkamer vol rook en was het onmogelijk om het vuur zelf te doven.

Vluchtplan heeft gewerkt

Gelukkig was het gezin goed voorbereid; er waren duidelijke afspraken over wat er moest gebeuren bij brand. Het vluchtplan werkte. De familie kwam met de schrik vrij, maar de avond heeft er bij Kaj flink ingehakt. Overal waar hij nu rook en vuur ziet, gaan de gedachten terug naar die ene zomeravond. De schrik zit er dan goed in.

Winnaar Facebookactie

Maar Kaj is eigenlijk ook wel fan van de brandweer. Reden voor de moeder van Kaj om meteen te reageren toen ze zag dat we een actie op Facebook plaatsten. Wie wil een dag bij de brandweer winnen? Daarop was maar één antwoord mogelijk: Kaj!

Zijn grote wens: sporten met échte brandweermannen. Dat konden wij wel voor 'm regelen. Maar we besloten hem een complete brandweerervaring te geven. Zodat zijn gedachten bij het zien van vuur en rook niet meer teruggaan naar die bewuste avond in 2015, maar naar de supertoffe middag bij de brandweer in Veldhoven. Keigoed gedaan, Kaj!

 

 

Elektrische apparaten

Lees in onze checklist hoe je brand door elektrische apparaten kunt voorkomen.
Checklist Checklist

Brandveilige woon-kamer voor kinderen

Hoe zorg je voor een brandveilige woonkamer voor je kinderen? Bekijk de checklist:

  • Koffie of thee? Nooit met een kind op schoot
  • Plaats afdekplaatjes op stopcontacten
  • Houd kinderen uit de buurt van sfeerhaarden en -lichten en (tijdens het aansteken) van vuur en kaarsen
  • Laat kinderen niet alleen bij brandende kaarsen

Wist je dat in drie minuten een beginnende brand kan veranderen in een grote uitslaande brand?

Delen