Brandweerinzet bij reanimatie

  • Veldhoven
  • 16 mei 2017

Vanaf 18 mei 2017 kan ook in Veldhoven de brandweer ingezet worden bij reanimatie. Bij een melding van een reanimatie wordt naast de ambulances ook de brandweer gealarmeerd.

 

Veldhoven is niet de eerste post binnen Zuidoost-Brabant die opgeroepen kan worden voor een reanimatie. In Eindhoven, Helmond en Luyksgestel wordt dit al langer succesvol gedaan. Daarnaast bemensen we in Oirschot, de Beerzen, Gemert, Someren en de Mierden First Responders die ook gealarmeerd kunnen worden voor reanimaties. Het is de bedoeling dat alle brandweerposten van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost op termijn kunnen uitrukken voor reanimaties. Het sluit uitstekend aan bij één van de kerntaken van de brandweer, namelijk het redden van mens en dier.

 

Alle brandweermensen zijn opgeleid om een reanimatie uit te kunnen voeren. Met welk voertuig dit gebeurt zal afhankelijk zijn van de dichtstbijzijnde post en de beschikbaarheid van een voertuig op desbetreffende locatie op dat moment. Post Veldhoven beschikt hiervoor over een klein dienstvoertuig dat uitgerust is met o.a. een Automatische Externe Defibrillator.

Delen