Brandveiligheidscheck nu ook in Asten

  • Asten
  • 26 april 2017

Na projecten in onder andere Someren en Nuenen ca. worden vanaf 1 mei ook gratis brandveiligheidschecks in woningen in de gemeente Asten uitgevoerd. Bewoners in het buitengebied van de gemeente Asten kunnen in de komende tijd bezoek van gespecialiseerde vrijwilligers verwachten.

Gratis rookmelder

Tijd die verloren gaat tussen een brandmelding en het arriveren van de brandweer, is kostbaar. Daarom voeren vrijwilligers brandveiligheidschecks uit bij woningen waar we als brandweer mogelijk niet binnen acht minuten aanwezig kan zijn. Een checklist helpt om verbeterpunten in de woning aan te stippen. Als dank ontvangt iedereen die de woningcheck laat uitvoeren een gratis rookmelder.

De vrijwilligers die de checks uitvoeren zijn hiervoor getraind bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Het doen van een check gebeurt altijd op uw eigen verzoek en nooit ongevraagd. De gegevens die worden opgenomen in de checklist blijven bij de gemeente en worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

 

Het is belangrijk dat je veilig woont in je eigen huis. Brandpreventie hoort daar ook bij."

L. Staal

Zo'n zesduizend keer per jaar rukt de brandweer uit voor brand in een woning. Onvoorzichtig gebruik van apparatuur is een van de belangrijkste oorzaken van woningbrand.

  • R. Jansman R. Jansman

Delen