100.000(!) lesboekjes Brandweer op School uitgegeven

  • Helmond
  • 30 mei 2017

Ken jij onze leerlijn Brandweer op School al? Nee? Meer dan 100.000 kinderen in Nederland inmiddels wel!

Voorafgaand aan dit schooljaar hebben we een compleet nieuwe leerlijn ontwikkeld voor brandveiligheidslessen op de basisschool. De boekjes vallen goed in de smaak. Inmiddels zijn er dus al meer dan 100.000 van besteld. Een mooie stap richting een brandveiliger Nederland.

Maakt jouw school nog geen gebruik van de leerlijn? Hier zijn de boekjes eenvoudig te bestellen. 

Het 100.000e exemplaar werd besteld door groep 7a van Basisschool De Rank in Helmond. Reden voor ons om de boekjes hoogstpersoonlijk naar meester Arjan te komen brengen en hem te verrassen met een bosje bloemen. De leerlingen maakten meteen van de gelegenheid gebruik om onze brandweerman de oren van het hoofd te vragen. Eén ding is zeker: BS De Rank gaat vol enthousiasme beginnen aan Brandweer op School!

Lespakket 'Brandweer op school'

Een les van de brandweer bij jou op school. Kan dat? Informeer bij de brandweer bij jou in de buurt wat de mogelijkheden zijn.

Direct bestellen
Brandweer op school is een doorlopende leerlijn over de Brandweer. Het doel van de lessen is dat leerlingen bewust omgaan met het voorkomen van brand en weten wat ze moeten doen als er toch brand uitbreekt. Daarnaast maken leerlingen kennis met de taken van de brandweer en leren ze over brandveiligheid op school en thuis.

Voor alle groepen een programma
Het lesmateriaal is onderverdeeld in een digitaal programma met werkbladen voor groep 1/2 en werkboekjes met digitaal materiaal voor groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Bij de werkboekjes hoort een docentenhandleiding. Voor alle groepen is de opbouw van het lesprogramma gelijk en komen de thema’s voorkomen, alarmeren, vluchten en bestrijden aan bod. De opdrachten zijn divers, zodat het materiaal kinderen met verschillende leerstijlen aanspreekt. Leerlingen leren, ontdekken en doen in de lessen.

Delen