112-dag in centrum Bergeijk

Gillende sirenes, zwaailichten, ambulance, brandweerauto’s, politie, politiehonden in actie en de stoere mannen en vrouwen die altijd weer voor ons klaar staan in bange momenten. Laat je niet verrassen en weet wat je moet doen in geval van nood. Kom ook naar de 112-dag in het centrum van Bergeijk op zaterdag 27 mei a.s.
Tussen 11:00-17:00 uur valt er weer iets bijzonders te beleven in het centrum van Bergeijk. De ondernemers in Hart van Bergeijk laten in het kader van Veilig Ondernemen jong en oud op bijzondere wijze kennismaken met alle hulpverleningsdiensten.

Wat is er te doen?

Om 11:00 u opent de burgemeester als verantwoordelijke voor openbare orde en veiligheid de 112-dag. Daarna kun je de hele dag genieten van demonstraties, uitleg en informatie En je kunt ook zelf meedoen!

Op het marktplein tonen politie, brandweer en jeugdbrandweer, ambulance, EHBO Bergeijk, Verrijt Fire & Safety Trainingscenter, Veilig Verkeer Nederland en Politiehondenvereniging De Boskant Bergeijk, wat ze in hun mars hebben.

Er zijn spectaculaire demonstraties van de brandweer. Onder deskundige leiding van Verrijt kun je zelf oefenen met brandjes blussen en voor boeven is er natuurlijk geen ontsnappen aan als de politiehonden van PV De Boskant in actie komen.
Speciaal voor de kinderen wordt er een verkeersplein ingericht waar ze met fiets, step of skelter op een veilige manier onder begeleiding van VVN en onder toezicht van oom agent kunnen oefenen. En wie weet slaag je glansrijk en ga je naar huis met een mooi verkeerscertificaat.

De politiehonden komen om 12:00 en om 13:45 uur in actie. Om 12:30 en 14:30 uur zijn er demonstraties van de brandweer. En tussen deze demo’s door kun je dus ook zelf oefenen met blussen. En natuurlijk vertellen al deze stoere mannen en vrouwen van de hulpverleningsdiensten je ook maar wat graag over hun hobby of beroep. Wie weet wil je zelf nog wel bij de (jeugd)brandweer!

Diezelfde middag vanaf 15:00 uur zijn er ook nog demonstraties van volksdansgroepen op het Hof. Kortom, voor jong en oud is er komende zaterdag weer van alles te beleven in Hart van Bergeijk. Neem je fiets of skelter mee, dan kun je je heerlijk uitleven terwijl papa en mama genieten van de shows of van een gezellig terrasje. Opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook welkom.

112-dag in centrum Bergeijk


Werken aan een brandveiliger Nederland kan alleen als we dat samen doen. Het is een taak van ons allemaal.

 • G. Jansen G. Jansen
Checklist Checklist

Brandveilige woon-kamer voor kinderen

Hoe zorg je voor een brandveilige woonkamer voor je kinderen? Bekijk de checklist:

 • Koffie of thee? Nooit met een kind op schoot
 • Plaats afdekplaatjes op stopcontacten
 • Houd kinderen uit de buurt van sfeerhaarden en -lichten en (tijdens het aansteken) van vuur en kaarsen
 • Laat kinderen niet alleen bij brandende kaarsen
Als de sirene gaat Als de sirene gaat

Als je buiten bent

 • Ga zo snel mogelijk het dichtstbijzijnde gebouw in en sluit ramen, deuren en zet (mechanische) ventilatie uit.
 • Zit je in de auto, parkeer deze dan en ga zo snel mogelijk ergens naar binnen. Kun je nergens naar binnen: zet de auto stil, de ventilatie uit en blijf rustig zitten.
 • Stem de radio af op de regionale omroep, kijk op de website van de Veiligheidsregio of volg Twitter
Checklist Checklist

Gasbarbecue

 • Controleer de datum op de gasfles
 • Controleer de gasslang op gaatjes
 • Zet de gasfles rechtop
 • Steek de barbecue aan op het moment dat je het gas opendraait

Delen