Teamleider Meldkamer Brandweer

De meldkamers in Nederland staan de komende jaren voor een grote verandering. De huidige 25 meldkamers, waarvan 22 regionale, gaan door fusie en schaalvergroting terug naar tien. Het eindbeeld is één Landelijke Meldkamersamenwerking (LMS) met maximaal tien meldkamerlocaties. In dit kader wordt de meldkamer van Brabant-Noord samengevoegd met de meldkamer Brabant-Zuidoost en dit wordt samen de nieuwe meldkamer Oost-Brabant. In dit samenvoegingsproces volgen de Politie, de Brandweer en de Ambulancedienst elk een eigen traject.

Wij zijn voor de meldkamer Brandweer Oost-Brabant op zoek naar een

   Teamleider Meldkamer Brandweer
Tijdelijke standplaats Eindhoven, op termijn Den Bosch
Fulltime 36 uur per week

Wij zoeken een teamleider die het leuk vindt om, en energie krijgt van:

 • Werkzaam te zijn in een dynamische veranderende omgeving;
 • Van twee teams één hecht team te vormen en cultuurverschillen te overbruggen;
 • Het team te inspireren en op sleeptouw te nemen om net die extra stap te zetten;
 • Door te pakken en te sturen op resultaten met oog voor de omgeving en de medewerkers;
 • Om te gaan met verschillende belangen, in dit geval twee regio’s en de juiste visie te ontwikkelen;
 • Samen te werken met de verschillende multi-partners aan een gemeenschappelijk doel;
 • De doorontwikkeling van de Meldkamer Brandweer.

Natuurlijk hebben we functie-eisen, maar wij vinden het belangrijk dat je eigen keuzes maakt in de identiteit, ontwikkeling en groei van je team. Je bent immers verantwoordelijk voor de resultaten en dus verwachten wij van je dat je op jouw manier alles uit je mensen haalt wat erin zit. Je verbindt, moedigt aan, coacht en begeleidt op een duidelijke en daadkrachtige wijze. Niet vanachter je bureau, maar in nauw contact met medewerkers en klanten.
Een enthousiast en daadkrachtig persoon, die weet te verbinden en met plezier leiding geeft aan ervaren centralisten en ondersteunend personeel. Rendement is belangrijk, maar wel met een menselijke blik en een oprechte interesse in je medewerkers. Je hebt oog voor details, maar ziet ook het grotere plaatje. Als teamleider denk je ook mee over de koers van de meldkamer. Je bent mede verantwoordelijk voor het vormen van de visie van de meldkamer, neemt deel aan projectgroepen en bent een klankbord voor je klanten. Je weet daarbij hoofd- en bijzaken te scheiden.

Organisatie:
De Meldkamer Brandweer valt onder de Veiligheidsregio Brabant-Noord en vertegenwoordigt de gebieden van Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost. Daarnaast vormt de meldkamer Brandweer samen met de Politie en de Ambulancedienst de gemeenschappelijke Meldkamer Oost-Brabant. De structuur waarin de gemeenschappelijke Meldkamer vormgegeven gaat worden, wordt momenteel ontwikkeld. De teamleider meldkamer Brandweer legt verantwoording af aan het sectorhoofd Ondersteuning Brandweerprocessen, waarbij hij rekening houdt met de wensen en behoeften van de twee brandweerkorpsen.
De teamleider geeft leiding aan een team van ongeveer 24 centralisten, een functioneel beheerder en een coördinator. De coördinator ondersteunt de teamleider bij de dagelijkse operationele zaken.

Jouw profiel

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur aantoonbaar door een relevant HBO diploma
 • 5 tot 10 jaar relevante leidinggevende werkervaring in een dynamische omgeving;
 • Ervaring bij en/of affiniteit met de Brandweer is een pré;
 • Je kunt goed functioneren in een veranderende en soms stressvolle omgeving, bij voorkeur aantoonbaar door relevante (werk)ervaring.

Wij bieden jou?
Brandweer Brabant-Noord biedt een uitdagende en inspirerende werkomgeving waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
De functie is gewaardeerd op salarisschaal 11, met een maximumsalaris van € 4.859,- bruto
(conform salaristabel 1 januari 2018) per maand.

Nieuwsgierig geworden?
Met vragen over deze functie kun je contact opnemen met Joost Knopper, Sectorhoofd Ondersteuning Brandweerprocessen, j.knopper@brwbn.nl / 088-0208239.
Meer informatie over de procedure en arbeidsvoorwaardelijke aspecten kun je inwinnen bij Marie-Claire de Kok, P&O Adviseur, m.dekok@brwbn.nl / 088-0208335.

 Wil je reageren?
Dat kan via www.werkeninnoordoostbrabant.nl! Stuur uiterlijk 28 januari 2019 je sollicitatiebrief en CV. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Brandweer Brabant-Noord

Samen werken aan veiligheid

Betrokken, Betrouwbaar, Deskundig en Paraat

 

 

 

 

's-Hertogenbosch
Vogelstraat 45
5212 VL 's-Hertogenbosch
Wij gebruiken cookies