Teamleider Incidentbestrijding

(standplaats Oss) fulltime, 36 uur per week

Brandweer Brabant-Noord (BBN) maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Brabant-Noord en kent een vijftal sectoren, te weten Incidentbestrijding, Risicobeheersing, Crisisbeheersing en Rampenbestrijding, Ondersteuning Brandweerprocessen en Bedrijfsvoering. De organisatie telt ca. 1200 medewerkers waaronder 950 brandweervrijwilligers die werken vanuit 39 brandweerposten, in 17 gemeenten.

BBN is een brandweerkorps waar veel ruimte is voor vernieuwing, ondernemerschap, teamwerk en persoonlijke ontwikkeling. BBN werkt aan een organisatie waar trotse en gepassioneerde brandweermensen werken.

De sector Incidentbestrijding (IB) is verantwoordelijk voor de basisbrandweerzorg, operationele leiding, grootschalig optreden en de preparatie daarop. Daarnaast is de sector IB verantwoordelijk voor het proces nazorg. De sector IB bestaat uit een stafbureau en een viertal teams waarin per team, naast medewerkers die actief zijn op het gebied van operationele voorbereiding en vakbekwaamheidsbevordering, een aantal posten is ondergebracht voor de primaire brandweerzorg.

Voor de sector IB zijn wij op zoek naar een gedreven Teamleider IB. De ideale kandidaat is een people manager, staat stevig in de schoenen en is toegankelijk. Jij bent communicatief krachtig, weet wat situationeel leiderschap inhoudt, bent planmatig en gestructureerd in je werk. Wanneer nodig los je zaken pragmatisch op altijd met oog op de omgeving en situatie waarin de brandweer zich begeeft. Je bent een verbindende kracht naar de interne organisatie en speelt ook in op veranderingen die van buiten komen. Veranderingen die van waarde kunnen zijn voor een nog efficiëntere organisatie bijvoorbeeld. Netwerken past van nature bij jou. Het motiveren van mensen en sturen op resultaat is ook iets wat je goed afgaat. Als Teamleider IB geef je, met ondersteuning van het stafbureau, samen met het sectorhoofd en je collega teamleiders vorm en inhoud aan de ontwikkeling en te behalen prestaties van de sector.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je geeft operationeel leiding aan 10 postcommandanten (en indirect de +/- 225 vrijwilligers) behorende bij jouw team;
 • Je geeft operationeel leiding aan de medewerkers logistiek en arbeidshygiëne;
 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en integraliteit van de dienstverlening van het team;
 • Je stuurt de werkzaamheden en individuele taken. Je stimuleert het verbeteren van de kwaliteit, klantgerichtheid en efficiency van het team;
 • Je coacht, stimuleert, motiveert, controleert en instrueert medewerkers en spreekt hen aan op de eigen verantwoordelijkheid;
 • Je bevordert de samenwerking tussen de verschillende teams en ontwikkelt het teamgevoel;
 • Je levert een bijdrage aan de beleidsontwikkeling van incidentbestrijding;
 • Je bent in staat te begeleiden, te stimuleren en te ontwikkelen.

Deze functie vereist

 • HBO+ werk- en denkniveau;
 • Kennis van en ervaring met het aansturen van een team op basis van integraal management en met projectmatig werken;
 • Ruime aanvullende ervaring als manager bij voorkeur binnen de brandweerzorg;
 • Voor deze functie is specifiek van belang dat je je medewerkers kan coachen, je een helicopterview hebt en besluitvaardig bent in je denken en doen. Daarnaast verwachten wij van je dat je integer, resultaatgericht en klantgericht bent en dat je goed kan samenwerken.

Informatie

 • Heb je nog vragen over de functie teamleider binnen de sector IB? Neem dan contact op met Carolien Angevaren, hoofd van de sector Incidentbestrijding, per mail via c.angevaren@brwbn.nl of via telefoon­nummer 088-0208144.
 • Meer informatie over de procedure en arbeidsvoorwaardelijke aspecten kun je inwinnen bij Anna Rinkel, Senior adviseur P&O, per mail via a.rinkel@brwbn.nl of via telefoonnummer: 088-0208375.

Wat bieden wij?
Brandweer Brabant-Noord biedt een professionele en innovatieve werkomgeving. De arbeidsvoorwaarden zijn prima evenals persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. Een unieke werkomgeving met betrokken en gepassioneerde collega’s waar geen dag hetzelfde is. De functie is gewaardeerd op salarisschaal 12 (Teamleider 2A).

Wil je reageren?
De vacature is gelijktijdig in-en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Voor wat betreft de interne procedure: zowel vrijwilligers als beroepsmedewerkers worden uitgenodigd om te solliciteren. Indien er beroepsmedewerkers solliciteren, zal er eerst een aparte selectie zijn voor beroepsmedewerkers alvorens er een selectie plaatsvindt bij de vrijwilligers. Dit conform de regeling werving en selectie van Brandweer Brabant-Noord.

Je kunt tot en met 23 maart 2018 een sollicitatiebrief met CV sturen naar Brandweer Brabant-Noord: vacatures@brwbn.nl onder vermelding van de functienaam. Beschrijf in je sollicitatie waarom jij beschikt over de gevraagde competenties. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 29 maart 2018, noteer deze datum vast in je agenda. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure

Oss
Wethouder Van Eschstraat 260
5342 AV Oss
Wij gebruiken cookies