Specialist Opleiden en Oefenen

Brandweer Brabant-Noord is het brandweerkorps voor de 17 gemeenten in Noordoost Brabant. Het korps maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, waarin de 17 gemeenten samenwerken op het gebied van fysieke veiligheid. De organisatie omvat ruim 950 vrijwilligers en 250 beroepskrachten die werken vanuit 39 brandweerposten met een centrale vestiging in ’s-Hertogenbosch.

Team Vakbekwaamheid richt zich op het Vakbekwaam worden (opleiden, toetsen, examineren en bijscholen) en het Vakbekwaam blijven (monodisciplinair oefenen) van de collega’s (beroeps en vrijwilligers) die in dienst zijn van  Brandweer Brabant-Noord. Team Vakbekwaamheid bestaat uit beroepsmedewerkers, aangevuld met medewerkers die flexibel worden ingezet om het team te ondersteunen bij activiteiten.

Ter uitbreiding zijn we voor team Vakbekwaamheid op zoek naar een:

Specialist Opleiden en Oefenen
1 fte (36 uur per week)

Een nieuwe functie, waarin je als specialist in samenwerking met je collega’s zorgdraagt voor de kwaliteit van het brandweeronderwijs. Er bestaat een landelijke kwaliteitskader waar elk opleidingsinstituut aan moet voldoen. Als specialist Opleiden en Oefenen sta je voor het gezamenlijke doel: het verbeteren en borgen van de kwaliteit van opleidingen.

Wat zijn jouw kerntaken?
Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van het landelijke kwaliteitskader. Dit betekent dat je vanuit deze rol het leertraject oppakt van het begin tot het eind. Om dit mogelijk te maken:

  • signaleer je knelpunten, anticipeer je hierop en kom je met verbetervoorstellen;
  • begeleid je instructeurs en laat je ze de juiste dingen doen. Indien nodig ben je in staat om een docentrol op te pakken;
  • ben je in staat om op verschillende niveaus te communiceren;
  • en ben je goed in het leggen van in- en externe contacten.

Kortom jij brengt vernieuwing in het opleiden en oefenen op zowel inhoudelijk als onderwijskundig vlak (denk daarbij aan de elektronische leeromgeving) met als resultaat het behalen van de kwaliteitsnormen.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt een afgeronde opleiding HBO of WO met relevante opleidingsachtergrond (kwaliteitsmanagement/onderwijskundig).
  • Je bent op de hoogte van nieuwe kwaliteits- en didactische inzichten.
  • Bij voorkeur heb je een repressieve achtergrond en ervaring op het niveau van ten minste bevelvoerder of officier van dienst.
  • Om de instructeurs zo goed mogelijk te begeleiden kan het zijn dat je werkzaamheden buiten het dagvenster vallen, dit betekent dat je mogelijk op zaterdagen werkt.

Wat bieden we jou?
Een functie als Specialist 4C binnen Brandweer Brabant-Noord. Het betreft een uitdagende, flexibele functie met veel eigen verantwoordelijkheden, welke is gewaardeerd in functieschaal 10. Binnen deze functie geldt een maximumsalaris van € 4.225,00 (bruto) per maand op basis van een 36-urige werkweek (conform 'Salaristabel gemeenteambtenaren per 1 januari 2018').

Aanstelling vindt plaats met een proefperiode van 1 jaar. Na deze periode wordt bekeken of, op basis van goed functioneren, er tot permanente plaatsing in de functie wordt overgegaan.

Standplaats
Jouw standplaats is Sint-Michielsgestel. Het is voor jou geen probleem om indien nodig ook regelmatig andere locaties te bezoeken.

Nieuwsgierig geworden? 
Voor informatie kun je terecht bij Rob Swinkels, teamleider vakbekwaamheid. Via e-mail: r.swinkels@brwbn.nl of via telefoonnummer: 088-0208314.

Informatie over de procedure en arbeidsvoorwaardelijke aspecten kun je inwinnen bij Claire van Kasteren, P&O-adviseur. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: 088-0208131.

Procedure
De vacature is gelijktijdig zowel in- als extern opengezet, waarbij interne kandidaten voorrang hebben op externe kandidaten. De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 7 mei 2018.

Wil je reageren?
Stuur uiterlijk 22 april 2018 een sollicitatiebrief met motivatie en je CV naar Brandweer Brabant-Noord. Reageren kan via www.werkeninnoordoostbrabant.nl. 

Brandweer Brabant-Noord
Samen werken aan veiligheid
Betrokken, Betrouwbaar, Deskundig en Paraat

Sint-Michielsgestel
Schijndelseweg 38b
5271 SB Sint-Michielsgestel
Wij gebruiken cookies