Specialist kwaliteitszorg opleidingen

Brandweer Brabant-Noord is het brandweerkorps voor de 17 gemeenten in Noordoost Brabant. Het korps maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, waarin de 17 gemeenten samenwerken op het gebied van fysieke veiligheid. De organisatie omvat ruim 950 vrijwilligers en 250 beroepskrachten die werken vanuit 39 brandweerposten met een centrale vestiging in ’s-Hertogenbosch.

Team Vakbekwaamheid richt zich op het Vakbekwaam worden (opleiden, toetsen, examineren en bijscholen) en het Vakbekwaam blijven (monodisciplinair oefenen) van de collega’s (beroeps en vrijwilligers) die in dienst zijn van  Brandweer Brabant-Noord. Team Vakbekwaamheid bestaat uit beroepsmedewerkers, aangevuld met medewerkers die flexibel worden ingezet om het team te ondersteunen bij activiteiten. Ter uitbreiding zijn we voor team Vakbekwaamheid op zoek naar een:

Specialist kwaliteitszorg opleidingen, 0,75 fte (27 uur per week)

Een nieuwe functie, waarin je als specialist in samenwerking met je collega’s zorgdraagt voor de kwaliteit van het brandweeronderwijs. Als specialist kwaliteitszorg opleidingen ligt je primaire focus op het gezamenlijke doel: het verbeteren en borgen van de kwaliteit van opleidingen.

De functie
Je bent verantwoordelijk voor het bewaken en uitvoeren van het landelijke kwaliteitskader. Je vertaalt het landelijke beleid en veranderingen in de wet- en regelgeving naar regionaal beleid, procedures en werkafspraken. Je hebt een visie op het toepassen van dit beleid richting de toekomst.

Door het hanteren van de PDCA-cyclus, bewaak je het voortgangsproces van het team vakbekwaamheid ten opzichte van het verbeteren en borgen van de kwaliteit.

Je hebt ook een rol in het bewaken van de kwaliteit en zo nodig adviseren in verbeteringen van de vakbekwaamheid van de onderwijzende medewerkers.

Wat verwachten wij van jou?

  • In het bezit van HBO of WO diploma in de richting van of met het accent op kwaliteitszorg;
  • Kennis van nieuwe kwaliteitsinzichten;
  • Je hebt affiniteit met het werkveld van het volwassen onderwijs;
  • Je bent flexibel in het soms uitvoeren van werkzaamheden die buiten de reguliere kantoortijden vallen, wat betekent dat dat je soms in de avonden en op zaterdag werkt ( in beginsel geen overuren, uiteraard wel de eventueel voor die uren geldende buitendagvenstervergoeding);
  • Communicatief vaardig. Het gaat je gemakkelijk af om in- en externe contacten te leggen. Je bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren en je bent verantwoordelijk voor het communicatieproces rondom kwaliteit van opleiden;
  • Het beschikken over een repressieve achtergrond en/of ervaring op het niveau van ten minste bevelvoerder of officier van dienst is voor ons een pré.

Meer weten? Lees de generieke functiebeschrijving "Specialist 4C" uit het functiegebouw van Brandweer Brabant-Noord op intranet.

Wat bieden we jou?
Een functie als Specialist 4C binnen Brandweer Brabant-Noord. Het betreft een uitdagende, flexibele functie met veel eigen verantwoordelijkheden, welke is gewaardeerd in functieschaal 10. Binnen deze functie geldt een maximumsalaris van € 4225,00 (bruto) per maand op basis van een 36-urige werkweek (conform “Salaristabel gemeenteambtenaren per 1 januari 2018”).

Aanstelling vindt plaats met een proefperiode van 1 jaar. Na deze periode wordt bekeken of, op basis van goed functioneren, er tot permanente plaatsing in de functie wordt overgegaan.

Standplaats
Jouw standplaats is Sint-Michielsgestel, maar je zult ook regelmatig andere locaties bezoeken.

Nieuwsgierig geworden? 
Voor informatie kun je terecht bij Rob Swinkels, teamleider vakbekwaamheid. Via e-mail: r.swinkels@brwbn.nl of via telefoonnummer: 088-0208314.

Informatie over de procedure en arbeidsvoorwaardelijke aspecten kun je inwinnen bij Claire van Kasteren, P&O-adviseur. Zij is bereikbaar via c.vankasteren@brwbn.nl, telefoonnummer: 088-0208131.

Procedure
De vacature is gelijktijdig zowel in- als extern opengezet, waarbij interne kandidaten voorrang hebben op externe kandidaten. De selectiegesprekken vinden plaats op 9 juli 2018.

Wil je reageren?
Stuur uiterlijk 26 juni 2018 een sollicitatiebrief met motivatie en je CV naar Brandweer Brabant-Noord. Reageren kan via www.werkeninnoordoostbrabant.nl. 

 

Brandweer Brabant-Noord

Samen werken aan veiligheid

Betrokken, Betrouwbaar, Deskundig en Paraat

Sint-Michielsgestel
Schijndelseweg 38b
5271 SB Sint-Michielsgestel
Wij gebruiken cookies