Ketenregisseur incidentbestrijding gevaarlijke stoffen en waterongevallen

Brandweer Brabant-Noord is het brandweerkorps voor de 17 gemeenten in Noordoost Brabant. Het korps maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, waarin de 17 gemeenten samenwerken op het gebied van fysieke veiligheid. De organisatie omvat ruim 950 vrijwilligers en 250 beroepskrachten die werken vanuit 39 brandweerposten.

De sector Ondersteuning Brandweerprocessen (OBP) speelt als partner van de collega’s in het primaire proces een belangrijke rol. De sector OBP ondersteunt de andere sectoren op het gebied van Vakbekwaamheid, Planvorming, Materieel en Huisvesting, Projecten en de Meldkamer. De organisatie is volop in beweging, de sector is vol ambitie om de organisatieontwikkelingen verder vorm te geven. Voor de sector zijn wij op zoek naar een

 

Ketenregisseur incidentbestrijding gevaarlijke stoffen en waterongevallen

(Fulltime, 36 uur p.w.)

Het gaat hier om een nieuwe functie, waarbij we zoeken naar iemand die ervoor zorgt dat de organisatie op het gebied van incidentbestrijding gevaarlijke stoffen (IBGS) en waterongevallen (WO) zich verder ontwikkelt. Je bent in staat om informatie te verzamelen, ontwikkelingen te signaleren, een visie te ontwikkelen en deze om te zetten in beleid. Belangrijk hierbij is dat je analytisch sterk bent en dat je schriftelijke vaardigheden uitstekend zijn. Je bent de verbindende schakel tussen de teams die verantwoordelijk zijn voor zowel de uitruk, het opleiden en oefenen, het maken van plannen en procedures, enzovoorts. Als ketenregisseur ben je binnen en buiten de organisatie de trekker, de sparringpartner en hét aanspreekpunt op dit vlak. Daarbij initieer je en neem je deel aan (landelijke) netwerkgroepen en stem je af met relevante partijen. De functie is nog niet in beton gegoten en je vindt het leuk om de functie verder vorm te geven.

 

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • Ervaring bij en/of affiniteit met de brandweer is een pré;
 • Je bent onafhankelijk en werkt daardoor zelfstandig en zelfbewust;
 • Je hebt een bewezen uitstekende schrijfvaardigheid;
 • Je hebt een goed analytisch vermogen;
 • Je hebt kennis van en ervaring met het verbeteren en implementeren van processen;
 • Je bent in staat om de organisatie mee te nemen in wijzigingen of ontwikkelingen;
 • Je bent communicatief vaardig en omgevingssensitief;
 • Je weet verschillende partijen en belangen te verbinden met elkaar.

Wat bieden we jou?
Wij bieden je een uitdagende nieuwe functie aan binnen een dynamische organisatie.

 • Aanstelling vindt plaats met een proefperiode van 1 jaar. Na deze periode wordt bekeken of, op basis van goed functioneren, er tot permanente plaatsing in de functie wordt overgegaan;
 • Omdat het een nieuwe functie is en in de praktijk nog verder vorm moet worden gegeven is de functie indicatief gewaardeerd in functieschaal 11, beleidsmedewerker 3B, met een maximumsalaris van € 4.859,- bruto (peildatum 1 januari 2018) per maand op basis van 36 uur per week. Op basis van ervaring word je mogelijk ingedeeld in aanloopschaal 10. Er vindt op enig moment een herwaardering plaats.

Standplaats
Jouw standplaats is ‘s-Hertogenbosch. Het is voor jou geen probleem om regelmatig andere locaties te bezoeken.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Joost Knopper, Sectorhoofd Ondersteuning Brandweerprocessen, j.knopper@brwbn.nl of 088-0208239.

Meer informatie over de procedure en arbeidsvoorwaardelijke aspecten kun je inwinnen bij Nancy Beerens, P&O adviseur, n.beerens@brwbn.nl of 088-0208148.

Wil je reageren?

Stuur uiterlijk 25 november 2018 een sollicitatiebrief met motivatie en je CV naar Brandweer Brabant-Noord. Reageren kan via www.werkeninnoordoostbrabant.nl. 

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Brandweer Brabant-Noord

Samen werken aan veiligheid

Betrokken, Betrouwbaar, Deskundig en Paraat

's-Hertogenbosch (Centraal)
Orthenseweg 2b
5212 XA 's-Hertogenbosch
088-0208208
Wij gebruiken cookies