‘In dit werk blijf je jezelf ontwikkelen’

Het verhaal van Linda Pierlo - brandweervrijwilliger

De 43-jarige Linda Pierlo is projectondersteuner bij de provincie Noord-Brabant én werkt sinds 2016 bij de vrijwillige brandweer. “Als thuis mijn pieper gaat, zeggen mijn kids al: succes hè mam!”

Linda uit Gemonde werkt al zo’n 21 jaar bij het Provinciehuis en heeft 19 jaar haar EHBO-diploma. “Op een gegeven moment werd ik gevraagd of ik ook interesse had om bij de bedrijfsbrandweer te komen. Dat leek me wel wat en ik begon samen met een aantal collega’s aan de opleiding Manschap. Het was een zware, maar ook een ontzettend uitdagende en leuke opleiding.”

We zijn er voor elkaar

Linda merkte al gauw dat ze heel enthousiast werd over het brandweerleven. Zó enthousiast, dat ze besloot zich als vrijwilliger aan te melden bij post Sint-Michielsgestel. Wat ze zo mooi aan dit vrijwilligerswerk vindt? Dat ze klaarstaat voor de burgers van haar gemeente. Als door de wol geverfde vrijwilliger leert Linda nog steeds van iedere oefenavond én iedere uitruk. “Elke situatie is weer uitdagend en het gaat nooit volgens het boekje. Het ene slachtoffer is het andere niet, het brandverloop kan iedere keer anders zijn.”

Onderling gezellig

Linda erkent: het werk vergt de nodige energie en je hebt goede en mindere dagen. “Maar wat ik zo mooi vind, is dat je altijd met een groep bent. Het is onderling hartstikke gezellig, we zijn er voor elkaar. Bij de brandweer moet je niet alleen lichamelijk in een goede conditie zijn, maar ook graag willen leren en jezelf blijven ontwikkelen. Al mijn brandweercollega’s deinzen niet voor dingen terug, dat vind ik heel mooi.”

Thuisfront

Met een drukke baan, gezinsleven én het vrijwilligerswerk zijn de dagen van Linda snel gevuld. Het thuisfront steunt haar voor de volle honderd procent bij haar nevenfunctie. “Als mijn pieper thuis gaat, zeggen de kids al: succes hè mam!”

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box