Evenementenregisseur

Evenementenregisseur bij Veiligheidsregio Brabant-Noord en Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

Muziekfestivals, carnaval, vliegshows, Koningsdag, de huldiging van de voetbalclub; in Brabant zijn grote evenementen niet meer weg te denken uit de samenleving! Wil jij ons helpen met het veilig laten verlopen hiervan?

Wij zijn voor de Veiligheidsregio’s Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost op zoek naar een Evenementenregisseur. In deze functie ben jij als “verbinder” het aanspreekpunt voor alle gemeenten en diensten die samenwerken bij evenementen. Jij helpt als Evenementregisseur om een grootschalig evenement veilig te laten verlopen. Hiervoor onderhoud je een effectief netwerk met gemeenten, alle betrokken hulpdiensten en evenementenorganisatoren.

Werken in twee veiligheidsregio’s
In een veiligheidsregio werken Brandweer, Politie, GHOR, gemeenten, Defensie, GGD en andere partners samen aan veiligheid. Niet alleen om incidenten te bestrijden, maar ook om vooraf risico’s in de samenleving te benoemen en te beheersen. Dit geldt ook voor evenementveiligheid.

In deze functie ga je hetzelfde werk doen binnen twee Veiligheidsregio’s. Het is een functie voor 36 uur per week (1 fte), waarbij je 0,6 fte voor Veiligheidsregio Brabant-Noord werkt en 0,4 fte voor Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Je standplaatsen zijn Den Bosch en Eindhoven (en in voorkomende gevallen werk je op andere locaties in onze regio’s).

Je werkveld bestaat uit 2 veiligheidsregio’s, 1 politie-eenheid, 39 gemeenten, 2 GHOR-en en 2 brandweerorganisaties. Tussen de twee regio’s zorg jij voor de verbinding en versterkt daarmee de samenwerking. Vanuit je kennis en vaardigheden zal je tevens gevraagd worden deel te nemen aan andere projecten in de veiligheidsregio’s.

Als evenementenregisseur realiseer jij dat:

 • Jij als vraagbaak en verbinder een effectief netwerk onderhoudt.
 • Landelijk beleid en nieuwe ontwikkelingen worden gevolgd, vertaald en geïmplementeerd naar nieuw regionaal beleid.
 • Bestuurlijke afstemming met portefeuillehouder(s) evenementen plaatsvindt.
 • Bijeenkomsten van de regionale evenementen werkgroep(en) zijn gecoördineerd.
 • Jaarlijks een evenementenopleiding of bijscholing aangeboden wordt aan het netwerk.
 • Jaarlijks netwerk- of kennisdagen worden georganiseerd voor het netwerk.
 • Voor C-evenementen een afgestemd integraal advies wordt opgesteld.
 • Gemeenten bij complexe evenementen met restrisico’s advies krijgen.
 • Vergunningsinformatie beschikbaar is voor de operationele diensten en actief wordt aangeboden.
 • De evenementenprocessen actueel en bekend zijn bij het netwerk.
 • Het gebruik van digitale ondersteuningsprogramma wordt gestimuleerd en gecoördineerd.

Functie-eisen

 • Aantoonbaar HBO-werk en denkniveau.
 • Recente werkervaring met evenementveiligheid (3-5 jaar aantoonbare ervaring).
 • Kennis en ervaring met vergunningverleningstraject binnen een gemeentelijke of regionale organisatie.
 • Ervaring met het onderhouden van je zakelijke netwerk.
 • Adviserende vaardigheden en bestuurlijke sensitiviteit.
 • Ervaring met beleidsvorming.
 • Flexibel in werklocaties en invulling van je werkweek (met name in het evenementenseizoen).
 • Deelname aan operationele piketten is geen bezwaar.

Wervingsbeleid/voorrangsbeleid
Deze vacature staat zowel in- als extern gelijktijdig open. Bij gelijke geschiktheid geniet de interne medewerker de voorkeur. Interne medewerkers zijn medewerkers met een aanstelling bij Veiligheidsregio Brabant-Noord of Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (bij Brabant-Zuidoost incl. medewerkers GHOR), inclusief vrijwilligers. Binnen Veiligheidsregio Brabant-Noord hebben beroepsmedewerkers voorrang op vrijwilligers. Ook beroepsmedewerkers met de status van herplaatsingskandidaat hebben, bij gebleken geschiktheid, voorrang bij de invulling van deze vacature.

In de regionale samenwerking voor deze functie krijgen medewerkers van de Veiligheidsregio, gemeenten, diensten en externen de kans om zich te presenteren als kandidaat voor de functie. Zoals aangegeven bestaan er verschillen in rechten tussen kandidaten. Dit heeft een mogelijk effect op de volgorde waarin wij je sollicitatie in verdere behandeling nemen. Daardoor kan de sollicitatieprocedure in meerdere rondes doorlopen worden.

Wat bieden we jou?
Onze cultuur is informeel maar professioneel. Je krijgt een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid met veel ruimte voor eigen ideeën en creativiteit. Je krijgt leuke, betrokken medewerkers in een inspirerende werkomgeving. En verder:

 • Aanstelling vindt plaats voor beide Veiligheidsregio’s met een proefperiode van 1 jaar. Na deze periode wordt bekeken of, op basis van goed functioneren, er tot een plaatsing voor onbepaalde tijd wordt overgegaan. Vanzelfsprekend geldt dit laatste niet voor interne kandidaten die al een vaste aanstelling hebben binnen één van de twee Veiligheidsregio’s;
 • De functie is gewaardeerd in functieschaal 11, met een maximumsalaris van € 4.859,- bruto per maand (peildatum 1 januari 2018) bij 36 uur per week. Bij aanvang van de werkzaamheden is het mogelijk afhankelijk van je ervaring, dat inschaling plaatsvindt in aanloopschaal 10;
 • Individueel Keuze Budget van 16,8% van je jaarsalaris, te besteden naar eigen inzicht;
 • Ruimte voor ontwikkeling en opleiding;
 • Flexibele invulling van je werktijden.

Nieuwsgierig geworden?
Voor vragen met betrekking tot de inhoud van deze functie kan je terecht bij René van Santvoort, beleidsadviseur Crisisbeheersing: r.vansantvoort@brwbn.nl of 06-51001883 of Toon Verhoeven, afdelingshoofd Objectadvisering: 040-2203614.

Meer informatie over de procedure en arbeidsvoorwaarden kun je inwinnen bij de P&O adviseur, Manon Derks. Zij is bereikbaar onder nummer 088-0208370 of per mail via m.derks@brwbn.nl

Reageren? Reageren kan tot uiterlijk 7 januari 2018. Interne kandidaten (medewerkers met een aanstelling binnen één van de twee Veiligheidsregio’s) kunnen een sollicitatiebrief en cv mailen naar vacatures@brwbn.nl. Externe kandidaten kunnen reageren via www.werkeninnoordoostbrabant.nl Op 16 januari 2018 vinden de sollicitatiegesprekken plaats. Zorg dat je op deze datum beschikbaar bent. Je voert een gesprek met vier collega’s uit het werkveld van de brandweer, de politie, de GHOR en de gemeente. Daarnaast heb je een selectiegesprek met twee leidinggevenden van de veiligheidsregio’s.

Voor indiensttreding wordt er mogelijk een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

's-Hertogenbosch (Centraal)
Orthenseweg 2b
5212 XA 's-Hertogenbosch
088-0208208
Wij gebruiken cookies