Adviseur brandveiligheid

Brandweer Brabant-Noord is het brandweerkorps voor de 17 gemeenten in Noordoost Brabant. De organisatie omvat ruim 950 vrijwilligers en 250 beroepskrachten. Het korps maakt deel uit van de Veiligheidsregio Brabant-Noord waarin de 17 gemeenten in de regio samenwerken op het gebied van fysieke veiligheid.


                                Voor de sector Risicobeheersing zijn wij op zoek naar een

                                                      Adviseur brandveiligheid

                                          1 fte (36 uur per week), standplaats Oss

 

Heb jij een bouwkundige achtergrond? Vind je het een uitdaging om een bijdrage te leveren aan een brandveilige omgeving? Dan zijn we op zoek naar jou!

Risicobeheersing, wie zijn wij?
De sector Risicobeheersing zet zich in voor het voorkomen en beperken van de kans op brand en de schadelijke gevolgen ervan. Met als doel minder slachtoffers en minder onherstelbare schade door brand.

Risicobeheersing ondersteunt gemeenten en provincie bij hun verantwoordelijkheid voor het borgen van brandveiligheid bij het verlenen van vergunningen en het toezien op naleving van brandveiligheidsvoorschriften. We adviseren over brandveilig bouwen, brandveilig gebruik, brandveiligheidsinstallaties, evenementen en omgevingsveiligheid.

Daarnaast stimuleert risicobeheersing maatschappelijke aandacht voor brandveiligheid. Wij maken burgers en bedrijven bewust van brandrisico’s in hun leefomgeving en zetten hen aan tot het vergroten van brandveiligheid in hun werk- en thuisomgeving.

Risicobeheersing bestaat uit een compact stafbureau en een team uitvoering waarin specialisten en adviseurs werkzaam zijn. In totaal werken er zo’n 40 medewerkers.

Hoe kan je werkdag eruit zien?
In de ochtend ben je aanwezig als frontoffice medewerker bij een gemeente om deel te nemen aan het Wabo-overleg. Je signaleert komende vergunningsaanvragen met bestuurlijke gevoeligheid en informeert je collega hierover. Zo kan deze daar rekening mee houden als hij/zij in overleg gaat met de aanvrager van de vergunning. Daarnaast stem je af met toezichthouders en juridisch medewerkers over de uitgevoerde en komende brandveiligheidscontroles. De rest van de ochtend ben je zichtbaar aanwezig als aanspreekpunt bij de afdeling vergunningsverlening & toezicht, hierdoor signaleer je komende bouwontwikkelingen die ook voor de brandweer van belang zijn.  

In de middag ga je door naar een multifunctionele accommodatie met daarin een kinderdagverblijf, basisschool en een bijeenkomstruimte. Je beoordeelt of het gebouw brandveilig is en signaleert risico’s. Na je controle licht je aan de beheerder van het pand toe waarom ze bepaalde maatregelen moeten treffen om brandrisico’s weg te nemen. Hiervoor pas je scenario’s en voorbeelden toe die je kent  om de risico’s duidelijk te maken.

Daarna toets je een complex bouwplan op brandveiligheid waarbij je een gelijkwaardigheidsbeoordeling uitwerkt. Je overlegt met je collega’s van diverse vakgroepen, zoals installaties en milieu, om te beoordelen of het pand veilig gebouwd en gebruikt kan worden en geen onaanvaardbare risico’s oplevert voor de gebruikers en hun directe omgeving.

Wat verwachten we van jou?

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur aantoonbaar door een relevant HBO diploma zoals Bouwkunde.
 • Je beschikt over het diploma Specialist Brandpreventie of bent bereid deze te halen.
 • Je bent een scenariodenker, die analyseert, redeneert en alternatieven bedenkt. De effecten en gevolgen hiervan voor je gesprekspartner kun je overtuigend overbrengen.
 • Het belang van brandveiligheid staat voor jou voorop. Je bent een ambassadeur voor een brandveilige omgeving.
 • Je doorziet verschillende belangen waarbij je (bestuurlijke) gevoeligheden opmerkt en daarnaar handelt.
 • Vaktechnische kennis en ervaring op het gebied van risicobeheersing, evenementenveiligheid en kennis van relevante wet- en regelgeving is een pré.

Wat bieden we jou?

 • Aanstelling vindt plaats met een proefperiode van 1 jaar. Na deze periode wordt bekeken of, op basis van goed functioneren, er tot permanente plaatsing in de functie wordt overgegaan.
 • De functie is gewaardeerd in functieschaal 9, met een brutosalaris tussen de € 2.591,- en € 3.805,- bruto per maand (peildatum 1 januari 2018) bij 36 uur per week.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vrij besteedbaar budget (IKB): 17,05% van je salaris, dat je kunt benutten voor extra inkomen, verlofuren of opleidingskosten.
 • Goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve zorgverzekering.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden en aandacht voor kennisdeling in vakgroepen en leerdagen;
 • De mogelijkheid uren en werklocatie flexibel in te delen.

Nieuwsgierig geworden?
Nadere inhoudelijke informatie over deze functie kun je verkrijgen bij Lia Gaebler, teamleider Risicobeheersing, email l.gaebler@brwbn.nl of via telefoonnummer 088-0208150.

Meer informatie over de procedure en arbeidsvoorwaardelijke aspecten kun je inwinnen bij de P&O- adviseur, Manon Derks. Zij is bereikbaar onder nummer 088-0208370 of per mail via m.derks@brwbn.nl.

Wil je reageren?
Stuur uiterlijk 26 mei 2019 een sollicitatiebrief met motivatie en je CV naar Brandweer Brabant-Noord. Reageren kan via www.werkeninnoordoostbrabant.nl. De gesprekken vinden plaats op 5 juni 2019.

                                                    Brandweer Brabant-Noord

                                               Samen werken aan veiligheid

                                   Betrokken, Betrouwbaar, Deskundig en Paraat

Oss
Wethouder Van Eschstraat 260
5342 AV Oss

Delen