Medewerker Informatiebeheer

In Veiligheidsregio Brabant-Noord werken 17 gemeenten samen met haar partners aan crisisbeheersing, de voorbereiding op het bestrijden van rampen en het verhogen van de (fysieke) veiligheid in de regio Brabant-Noord. Brandweer Brabant-Noord is hier als brandweerkorps onderdeel van. De organisatie omvat ruim 950 vrijwilligers en 250 beroepskrachten.

De sector Bedrijfsvoering ondersteunt de uitvoering van de primaire processen op de domeinen Personeel & Organisatie, Communicatie, Financiën & Control, Informatisering & Automatisering (I&A) en Strategische beleidsontwikkeling. Deze sector bevindt zich in een fase van doorontwikkeling naar een stelsel van integrale bedrijfsvoering voor de gehele Veiligheidsregio Brabant-Noord waarbij transparantie, resultaat- en klantgerichtheid centraal staan.

Om onze organisatie verder te versterken op het gebied van Informatievoorziening zijn we als team I&A op zoek naar een initiatiefrijke, krachtige en verbindende

MEDEWERKER INFORMATIEBEHEER

0,67 fte (24 uur per week); Standplaats ‘s-Hertogenbosch

Het verwerken van informatie gebeurt steeds meer digitaal en geautomatiseerd. Het gebruik van het digitale archief neemt toe, steeds meer post komt digitaal binnen en vergaderen op basis van digitale stukkenstroom is in ontwikkeling.

Informatiebeheer richt zich op het duurzaam bewaren, beheren en ontsluiten van archiefwaardige informatie. Daarnaast op het selecteren van informatie ter vernietiging of permanente bewaring.  We adviseren en ondersteunen bij het digitaliseren en archiveren van stukkenstromen voor organisatie en bestuur. Enerzijds om werkprocessen optimaal te ondersteunen en aan de andere kant om te voldoen aan wet- en regelgeving. Dit maakt dat er effectief en efficiënt gewerkt wordt.

In deze functie verzorg je de dagelijkse postafhandeling en -registratie (zowel analoog als digitaal). Je voert bewerkingen uit op het analoge en digitale archief en zorgt dat stukken beschikbaar zijn voor de organisatie. Je houdt de wettelijke bewaartermijnen nauwlettend in de gaten en schoont waar nodig archieven op.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een informatie gerelateerde opleiding op minimaal MBO niveau.
 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van informatiebeheer (SOD 1, LARM).
 • Je hebt ervaring met de overgang van analoog naar digitaal informatiebeheer (digitalisering/vervanging).
 • Je hebt ervaring met het werken met een DMS/RMA en bij voorkeur Join.
 • Je werkt gestructureerd en documenteert je werk nauwkeurig.
 • Je hebt specialistische expertise, maar ook oog voor het overkoepelende organisatiebelang.
 • Je bent klantgericht, sociaal vaardig en soepel in de omgang.
 • Je bent ondernemend en initiatiefrijk en legt de verantwoordelijkheid waar die hoort.

Een pré is het wanneer je:

 • Ervaring hebt met de applicaties iWriter en iBabs.
 • Ervaring hebt bij een Brandweer en/of Crisisbeheersingsorganisatie.
 • Actuele kennis hebt van de ontwikkelingen in het vakgebied informatiebeheer/DIV.

 

Kortom, sta jij voor een goede informatievoorziening en wil je graag je steentje bijdragen aan een Veiligheidsregio die betrouwbaar, betrokken, paraat en deskundig werkt?
Dan zijn we op zoek naar jou!

Samen werken we aan veiligheid.

 

Wat bieden we jou?

 • Voor de tijdelijke vervanging van een van onze medewerkers wordt deze functie voor de duur van één jaar opengesteld in de vorm van een payrollcontract.
 • De functie is gewaardeerd in functieschaal 7 (vakinhoudelijk medewerker 5C), met een maximum brutosalaris van € 3.114,- per maand (peildatum 1 januari 2020) op basis van een fulltime aanstelling voor 36 uur per week. Deze functie is opengesteld voor 24 uur per week.
 • Dit salaris wordt in 2020 in twee stappen van 1% verhoogd (per 1 juli en 1 oktober);
 • Daarnaast bieden we je goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals de mogelijkheid om uren en werklocatie flexibel in te delen, een vrij besteedbaar budget van 17,05% van je salaris (dat je kunt benutten voor extra inkomen, verlofuren of opleidingskosten) en een goede pensioenregeling.

 

Nieuwsgierig geworden?

Nadere informatie over deze vacature kan verkregen worden bij M. Schapelhouman (Adviseur informatiebeheer). Zij is bereikbaar onder nummer 06-40848692.

Meer informatie over de procedure en arbeidsvoorwaardelijke aspecten kun je inwinnen bij Jennifer van Heesewijk (P&O-adviseur). Zij is bereikbaar onder nummer 06-39263417.

De vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Conform procedure werving en selectie hebben interne medewerkers bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten.

Wil je reageren? Stuur uiterlijk 27 mei je sollicitatiebrief en CV naar Veiligheidsregio Brabant-Noord. Reageren kan via Werken in noordoostbrabant.nl

Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 24 en 25.

's-Hertogenbosch (kantoorlocatie)
Kooikersweg 2
5223 KA 's-Hertogenbosch
088-0208208

Delen