Coördinator en adviseur brandveiligheid

In Veiligheidsregio Brabant-Noord werken 17 gemeenten samen met haar partners aan crisisbeheersing, de voorbereiding op het bestrijden van rampen en het verhogen van de (fysieke) veiligheid in de regio Brabant-Noord.

Voor de sector Risicobeheersing zoeken wij een

Coördinator en adviseur brandveiligheid

1 fte (36 uur per week), standplaats Oss

Volg jij de ontwikkelingen over brandveiligheid op de voet? Denk je graag mee om het managementteam te voorzien van deskundig advies? Werken de afgesproken procedures of is bijstelling nodig? Welke verzoeken zijn binnengekomen en halen we de adviestermijnen?

Allemaal onderwerpen die in deze functie aan bod komen. Binnen sector Risicobeheersing maak jij de inventarisatie en verdeelt samen met de andere coördinator het werk. Als rechterhand van de teamleiders heb je geen leidinggevende rol, maar coördineert het werk en voert daarover coachende gesprekken met jouw collega’s. Daarnaast ben jij het aanspreekpunt voor de gemeenten en zoekt uit waar bestuurlijke gevoeligheid om de hoek komt kijken als het gaat om vergunningsaanvragen.

Ook is toetsing op brandveiligheid onderdeel van je werk. Het werken met complexe bouwplannen en het maken van berekening en risicoanalyses is voor jou gesneden koek.

Risicobeheersing. Wie zijn wij?
De sector Risicobeheersing zet zich in voor het voorkomen en beperken van de kans op brand en de schadelijke gevolgen ervan. Met als doel minder slachtoffers en minder onherstelbare schade door brand.

Risicobeheersing ondersteunt gemeenten en provincie bij hun verantwoordelijkheid voor het borgen van brandveiligheid bij het verlenen van vergunningen en het toezien op naleving van brandveiligheidsvoorschriften.
We adviseren over brandveilig bouwen, brandveilig gebruik, brandveiligheidsinstallaties, evenementen en omgevingsveiligheid. Daarnaast stimuleert Risicobeheersing maatschappelijke aandacht voor brandveiligheid door burgers en bedrijven bewust te maken van brandrisico’s in hun leefomgeving.

De organisatie omvat ruim 250 beroepskrachten en 950 brandweervrijwilligers. Bij Risicobeheersing werken 40 medewerkers; naast jou nog een andere coördinator en verder een compact stafbureau en een team uitvoering waarin specialisten en adviseurs werkzaam zijn.

Wat heb jij in huis?

 • Je beschikt over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over het diploma Specialist Brandpreventie of equivalent en hebt al enkele jaren ervaring in het vak als adviseur brandveiligheid en bent toe aan een vervolgstap.
 • Je bent een scenariodenker, die analyseert, redeneert en alternatieven bedenkt. De effecten en gevolgen hiervan voor je gesprekspartner kun je overtuigend overbrengen.
 • Je doorziet verschillende belangen waarbij je (bestuurlijke) gevoeligheden opmerkt en daarnaar handelt.
 • Je kunt beleidsmatig en procesmatig denken en je kan beleid vertalen naar de werkvloer.
 • Je stuurt de collega’s van de administratie inhoudelijk aan en samen met de administratie beschrijf je de werkprocessen, verbetert deze indien nodig en borgt deze in de beschikbare applicaties.
 • Je houdt jouw collega’s scherp op het volgen van de afgesproken processen en bent in staat je collega’s hier duidelijk doch vriendelijk op aan te spreken.
 • Je kunt signalen vanaf de werkvloer en data uit de registratiesystemen met elkaar combineren, analyseren en hier conclusies uittrekken.
 • Je bent in staat te adviseren over bouwplannen met complexe gelijkwaardigheden of Fire Safety Engineering, dan is dat een pré.

Wat bieden we jou?

 • Aanstelling vindt plaats met een proefperiode van 1 jaar. Vanzelfsprekend geldt dit niet voor kandidaten die al een vaste aanstelling hebben binnen Veiligheidsregio Brabant-Noord;
 • De functie is gewaardeerd in functieschaal 10, met een brutosalaris tussen de € 2.943,- en € 4.450,- bruto per maand (peildatum 1 juli 2020) bij een 36-urige werkweek.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vrij besteedbaar budget (IKB): 17,05% van je salaris, dat je kunt benutten voor o.a. extra inkomen, verlofuren of opleidingskosten.
 • Goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve zorgverzekering.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden en aandacht voor kennisdeling in vakgroepen en leerdagen;
 • De mogelijkheid uren en werklocatie flexibel in te delen.

Nieuwsgierig geworden?
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Dannie Burg, teamleider Risicobeheersing, d.burg@brwbn.nl, 06 38165649.

Meer informatie over de procedure en arbeidsvoorwaardelijke aspecten kun je inwinnen bij de P&O- adviseur Simone Janssen. Zij is bereikbaar via 06 39263438 of per e-mail s.janssen@brwbn.nl.

Procedure
De vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. De gesprekken worden na sluiting van de vacaturedatum ingepland.

Procedure
De vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. De gesprekken vinden plaats op woensdag 15 juli in de ochtend.

Wil je reageren?
Stuur uiterlijk 3 juli 2020 jouw sollicitatiebrief met motivatie en je CV naar Brandweer Brabant-Noord via Werken in Noordoost Babant

Brandweer Brabant-Noord

Samen werken aan veiligheid

Betrokken, Betrouwbaar, Deskundig en Paraat

Oss
Wethouder Van Eschstraat 260
5342 AV Oss

Delen