Beroeps Brandweerman/-vrouw (fulltime)

In de Veiligheidsregio Brabant-Noord werken 17 gemeenten samen met haar partners aan crisisbeheersing, de voorbereiding op het bestrijden van rampen en het verhogen van de (fysieke) veiligheid in de regio Brabant-Noord. Brandweer Brabant-Noord is hier als brandweerkorps onderdeel van. De organisatie bestaat uit ruim 1200 medewerkers. Hiervan zijn 250 beroepsmedewerker en  950 vrijwilliger binnen de Brandweer.

De brandweer lijkt op het eerste gezicht een organisatie als alle andere. Tot de pieper gaat. Dan komt er een strak georganiseerde en geoliede machine op gang. Dat moet ook, voor ieders veiligheid.

Het is belangrijk werk. 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar klaarstaan voor de gemeenschap om hulp te bieden aan mensen en dieren in nood. Want optreden bij incidenten is ons vak. Het blussen van branden en helpen bij ongevallen, dat is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij de brandweer. Maar dat is het niet alleen; wij doen zoveel meer. Een brand voorkomen is natuurlijk beter dan een brand moeten blussen. Minder branden betekent automatisch minder schade, minder slachtoffers én minder risico's voor onze eigen mensen. Daarom geven we bijvoorbeeld ook voorlichting over brandveiligheid.

We zijn op zoek naar versterking! Ben jij op zoek naar een baan in een dynamische omgeving en wil je ook jouw bijdrage leveren aan een veilige samenleving? Dan zijn we op zoek naar jou! We hebben een vacature voor:

                               Beroeps Brandweerman/-vrouw (Fulltime)
                                       standplaats ’s-Hertogenbosch

De uitdaging
Tijdens de incidentbestrijding voer je onder leiding van een bevelvoerder operationele werkzaamheden uit. En daarnaast draag je bij aan de paraatheid van personeel, materiaal en materieel, zoals bijvoorbeeld oefenen en trainen, onderhoud aan apparatuur en onderhoud aan brandweerauto’s. Je kan ook ingezet worden voor ondersteunende werkzaamheden voor de organisatie, zoals projecten. Naast deze basisbrandweerzorg word je ook ingezet als een van onze duikers (verplicht). Daarnaast kun je je optioneel gaan specialiseren als chauffeur, voertuigbediener, gaspakdrager en/of duikassistent.

Wat verwachten we van jou?

 • een VMBO+ werk- en denkniveau;
 • een afgeronde technische opleiding (bij voorkeur auto en/of vrachtwagentechniek);
 • aantoonbare technische werkervaring en technisch inzicht is een must;
 • rijbewijs B en de bereidheid om rijbewijs C te behalen;
 • een optimale medische, psychische en fysieke conditie;
 • goede zwemvaardigheid als basis voor het specialisme duiken;
 • geen hoogte- en engtevrees;
 • zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
 • goede communicatieve en contactuele vaardigheden;
 • resultaatgericht, creatief en initiatiefrijk;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift;
 • in bezit van brandweeropleidingen is een pré;
 • overleggen van een verklaring omtrent het gedrag.

Wat bieden we jou?

 • Aanstelling vindt plaats met een proefperiode van 2 jaar. Na deze periode wordt bekeken of, op basis van goed functioneren en het met goed gevolg afronden van het specialisme duiken en eventueel de opleiding tot manschap, tot aanstelling in vaste dienst wordt overgegaan;
 • Na maximaal 20 jaar start je een tweede carrière op. Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring wordt voor je als brandweerman/-vrouw een carrièrelijn vastgesteld met de daaraan verbonden rang- en salarispromoties. Deze tweede carrière kan zowel binnen als buiten de brandweer plaatsvinden;
 • Afhankelijk van opleiding en werkervaring kan een loopbaan perspectief worden vastgesteld met daaraan verbonden salarispromoties startend in aanloop schaal 4, minimaal € 1.728,-- bruto per maand, met op termijn functionele schaal 6, maximaal € 2.846,-- bruto per maand (peildatum salaristabel is 1 januari 2020). Voor de functie geldt een brandweertoelage. De hoogte van deze toelage is afhankelijk van de daadwerkelijke roosterdienst. Daarnaast kent Brandweer Brabant-Noord een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket;
 • Na aanname volg je, zo nodig, de basis brandweeropleidingen tot en met Manschap, aangevuld met specialistische opleidingen (o.a. opleiding tot brandweer duiker). De kosten van deze opleiding worden vergoed door de werkgever;
 • De nieuw aan te stellen medewerker Manschap kan op basis van een rooster deels worden ingezet in 24-uursdienst en deels in dagdienst. Geheel in dagdienst werken behoort ook tot de mogelijkheden.

Nieuwgierig geworden?
Met vragen over deze functie kun je contact opnemen met de Clustercommandant ‘s-Hertogenbosch, Erik van der Linden. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar onder nummer 06-50939337 of per mail via e.vanderlinden@brwbn.nl. 
Meer informatie over de procedure en arbeidsvoorwaardelijke aspecten kun je inwinnen bij de adviseur P&O, Bram Willemse. Hij is bereikbaar onder nummer 06-11626015 of per mail via b.willemse@brwbn.nl.

Wil je reageren?
Stuur uiterlijk 17 mei 2020 a.s. een sollicitatiebrief met motivatie en CV naar Brandweer Brabant-Noord onder vermelding van de functienaam. Reageren kan via dit sollicitatieformulier

Nadat je hebt gesolliciteerd volgt een selectietraject dat bestaat uit een activiteitendag, fysieke en mentale vaardigheidstesten, een selectiegesprek, een assessment en een fysieke keuring. Dat is allemaal nodig, want brandweerman of –vrouw wordt je natuurlijk niet zomaar!

De planning van de procedure zal na je sollicitatie ontvangen. Het kan namelijk zijn dat deze, door de coronamaatregelingen, wordt aangepast (langer duurt), of (delen) anders worden vormgegeven.

                                                  Brandweer Brabant-Noord
                                                Samen werken aan veiligheid

                                     Betrokken, Betrouwbaar, Deskundig en Paraat

's-Hertogenbosch
Vogelstraat 45
5212 VL 's-Hertogenbosch

Delen