Uden

Reünie 245 jaar brandweer in Uden

Brandweer Uden bestaat 245 jaar. Voor dit speciale moment wordt in april 2020 een reünie gehouden voor oud-collega's van brandweer Uden en kinderen en partners van hen. Ook wordt op de reünie het boek 'Twee en halve eeuw brandweer in Uden' gepresenteerd. 

De reünie is bedoeld voor alle mensen die ooit bij de brandweer Uden gezeten hebben en/of de kinderen en partners daarvan. "Het gaat niet alleen om oud-leden", legt Twan van der Velden, postcommandant van brandweer Uden, uit. "We houden de reünie ook voor familie van oud-collega's. Zij hebben ook veel herinneringen aan de periode dat hun vader of partner bij de brandweer zat en daarom willen we hen van harte uitnodigen. Van 1774 tot nu is er heel wat gepasseerd." Dat laatste kun je tot in detail lezen in het boek 'Twee en halve eeuw brandweer in Uden', dat is geschreven door burgemeester Henk Hellegers en tijdens de reünie wordt gepresenteerd. Twan is samen met andere brandweerlieden en de Heemkundekring druk bezig geweest met het verzamelen van materiaal voor het boek dat geschreven wordt. "We hebben ontzettend veel kranten van jaren geleden doorgespit en, met dank aan Adriaan Sanders, heel veel dingen van vroeger gevonden. Er staat van alles in beschreven. Niet alleen branden, maar bijvoorbeeld ook dat het brandweerkorps Uden twee keer is opgestapt omdat ze het niet eens waren met het beleid van de gemeente." Het feit dat er in het boek veel foto’s en verhalen staan van oude Udense brandweerlieden, maakt het voor Twan belangrijk dat hun familieleden niet schromen om op de reünie langs te komen.

Aanmelden voor de reünie

Via dit formulier kun je je aanmelden voor de reünie en het boek (á € 19,95) bestellen. Wanneer je alleen het boek wilt bestellen, kun je dat ook kenbaar maken in ditzelfde formulier.

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen