Brandweer Brabant-Noord zoekt parttime hero’s

Of je nu letterlijk een mensenleven redt of een dier in nood helpt, bij de brandweer ben je elke keer weer iemands held. Je helpt steeds weer anderen, en of je daar nu mee te koop loopt of niet, in bijna iedereen schuilt zo’n held. Ook in jou en wellicht meer dan je denkt. Want het werken bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. Zo kun je als parttime hero ook fulltime docent, ict-er, automonteur, huisvrouw/-man of directeur zijn.

Een parttime hero is...

Een brandweerprofessional. Je opleiding is namelijk gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het verschil met je beroepscollega’s is dat zij een dagtaak hebben aan het brandweerwerk. Jij wordt als parttime hero opgeroepen wanneer dat nodig is. Je moet je dus vrij kunnen maken om op onverwachte momenten uit te rukken. Als parttime hero kom je niet alleen in actie bij brand, maar ook bij verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten.

Meld je aan

Ben jij een parttime hero? Meld je bij ons aan met dit interesseformulier. 

Een parttime hero heeft/is...

  • Een gezonde man of vrouw vanaf 18 jaar en lichamelijk fit
  • Woonachtig en/of werkzaam in de buurt van een brandweerkazerne
  • Rijbewijs B
  • Minimaal VMBO werk- en denkniveau
  • Een (h)echte teamplayer, stressbestendig en praktisch ingesteld
  • Voldoende doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel
  • Bereid om één avond per week te oefenen

Een parttime hero krijgt...

Een uitdagende baan

Je maakt deel uit van een team van professionele collega’s waarop je kunt bouwen en waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving. Je maakt omstandigheden mee die niet alledaags zijn. Je werkt samen aan de veiligheid in jouw buurt.

Een uitstekende brandweeropleiding

De basisopleiding kun je tijdens avonduren, maar ook overdag volgen. Naast het theoretische deel doe je ook veel praktijkervaring op tijdens de wekelijkse oefenavond en de uitrukken. Ook ga je jaarlijks één dag oefenen en trainen bij een realistisch oefencentrum. Je krijgt tijdens de opleiding een persoonlijke leerwerkplekbegeleider. Als je klaar bent met je opleiding, kan je bij je andere baan ook worden ingezet als BHV’er.

Een marktconforme vergoeding

Je krijgt een vaste jaarvergoeding voor je werk bij de brandweer. Daarnaast ontvang je een specifieke uurvergoeding voor uitrukken, oefeningen en opleidingen. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je brandweerwerk en je opleiding goed verzekerd bent.

Onze hero's op de foto!

Hero Rudo:

 ‘De gedachte dat je mensen kunt helpen, een stukje spanning wat erbij komt en uiteindelijk de gezelligheid die er bij de brandweer altijd is. Daar doe ik het voor!’

Socials

Delen