Open dag brandweerpost Boxtel

Op zondag 22 september organiseert de brandweerpost Boxtel een open dag op de Markt in Boxtel.

Waarom een open dag?

De vrijwilligers van de brandweerpost Boxtel zijn trots op hun vrijwilligerswerk. Dag en nacht staan zij paraat om hulp te verlenen aan hen die daar om vragen. Eens in de zoveel tijd is het dan ook mooi om de burgers te laten zien wat we allemaal doen en kunnen.
Daarnaast zijn er op de post Boxtel het afgelopen jaar 2 nieuwe brandweervoertuigen in gebruik genomen. Deze voertuigen staan al een tijdje in de uitruk maar worden op 22 september spectaculair onthuld op de Markt. Burgemeester Naterop zal bij deze onthulling aanwezig zijn om de voertuigen officieel over te dragen aan het brandweerkorps.

Hoe ziet het programma eruit?

12.00 uur Spectaculaire onthulling voertuigen en voorstellen vrijwilligers
12.15 uur Aanvang demoprogramma
12.15 uur Aanvang spelprogramma voor de kinderen
12.15 uur Aanvang voorlichting brandveilig leven

Wat is het demoprogramma?

Tijdens het demoprogramma geven we een inkijk in de werkzaamheden van de brandweer. Gedurende de gehele middag volgen de demo’s elkaar op. Er zijn hulpverleningsdemo’s, ongevalsbestrijding gevaarlijke stoffen demo’s en brand demo’s.

Wat is het spelprogramma?

Tijdens het spelprogramma kunnen kinderen kennismaken met het werk van de brandweer. Bij verschillende brandweervoertuigen zijn activiteiten uitgezet. Voor het spelprogramma komt een hoogwerker, waterwagen, hulpverlenersvoertuig en een voertuig van de adviseur gevaarlijke stoffen naar Boxtel. Kinderen die alle activiteiten uitvoeren ontvangen een heus certificaat van de brandweer.

Kom op tijd!

De onthulling van de nieuwe voertuig wordt spectaculair. Hiervoor krijgen we medewerking van enkele Boxtelse bedrijven waaronder MagixFX. Voor de eerste 50 kinderen die zich verzamelen voor de onthulling hebben de vrijwilligers een goodbag gemaakt met daarin allerlei brandweer items. Hiervan zijn er slechts 50 beschikbaar.

Vrijwilliger worden?

Heb je er wel eens aan gedacht om brandweer vrijwilliger te worden? Wil je weten wat het inhoudt? Tijdens de open dag kun je, je interesse bekend maken. Door de postcommandant van de post Boxtel wordt je dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Zijn er veel mensen die informatie willen hebben dan zal er een infoavond worden georganiseerd

Open dag brandweerpost Boxtel
Markt 1
5281 AT Boxtel

Delen