Jaarwisseling drukker dan gehoopt voor de brandweer

  • 's-Hertogenbosch
  • 01 januari 2021

Ondanks het vuurwerkverbod is Brandweer Brabant-Noord in totaal 74 keer ingezet bij incidenten tijdens de jaarwisseling. De voornamelijk kleine incidenten vonden verspreid over oudejaarsdag en de nieuwjaarsnacht plaats. Er hebben zich geen voorvallen van agressie tegen brandweermensen voorgedaan, wel was er sprake van enige hinder om ons werk veilig uit te voeren.

De inzet van de brandweer had voornamelijk te maken met kleine brandjes zoals autobranden, containerbrandjes en het blussen van afval. Incidenten vonden verspreid over oudejaarsdag en de nieuwjaarsnacht plaats.

Onrust in ’s-Hertogenbosch Oost
Tijdens deze jaarwisseling waren er verstoringen van de openbare orde in delen van ’s-Hertogenbosch Oost. Daar werden verschillende auto’s in brand gestoken. Ook belaagden jongeren de politie door met vuurwerk te gooien. Aangezien de situatie voor hulpdiensten niet als veilig werd ingeschat, moest de brandweer wachten met optreden tot de situatie gestabiliseerd was.

Schuurbrand in Oudheusden
In Oudheusden brak rond 03.00 uur brand uit in een schuur bij een woning. De brand was snel onder controle. Bewoners van de betreffende woning en de naastgelegen woning zijn uit voorzorg geëvacueerd en voor de nacht elders onder gebracht. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Geen agressie, wel enige hinder

Er hebben zich in onze regio geen voorvallen van agressie tegen brandweermensen voorgedaan. Wel konden door de ongeregeldheden in delen van ’s-Hertogenbosch onze brandweermensen alleen onder begeleiding van politie hun werk veilig en ongestoord uitvoeren.

Delen