Nieuwe jaar begon druk voor de brandweer

  • 's-Hertogenbosch
  • 03 januari 2020

De jaarwisseling heeft vooral na twaalf uur ’s nachts veel inzet gevraagd van Brandweer Brabant-Noord. Oudejaarsdag zelf verliep relatief rustig. De brandweer is in totaal 90 keer uitgerukt, waarvan 67 incidenten te maken hadden met vuurwerk. Er hebben zich geen voorvallen van agressie tegen brandweermensen voorgedaan.

De inzet van de brandweer had voornamelijk te maken met kleine brandjes zoals containerbrandjes en het blussen van afval. Daarnaast waren er dit jaar opvallend veel autobranden.

Gaslek op de Markt in ’s-Hertogenbosch

Een deel van de Markt in Den Bosch is rond de jaarwisseling afgezet vanwege een gaslek naast het stadhuis. Vermoedelijk is het lek ontstaan nadat vuurwerk in een put is gegooid. Enexis is enkele uren bezig geweest met de herstelwerkzaamheden. Daarbij hebben de medewerkers van Enexis om middernacht de werkzaamheden tijdelijk stilgelegd voor hun eigen veiligheid.

Carport brand in Vlijmen

Er was één middelgrote brand in Vlijmen. Daar brak rond 01.30 uur een brand uit bij een carport van een woning. De brand sloeg daarbij over op een aantal andere carports. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Geen agressie

Er hebben ook dit jaar zich geen voorvallen van agressie tegen brandweermensen in onze regio voorgedaan. De brandweermensen hebben ongestoord hun werk kunnen doen tijdens incidenten. Het is prettig dat onze brandweermensen dat ook dit jaar hebben ervaren.

Delen