Open dag 22 juni brandweerpost Schijndel

  • Schijndel
  • 15 mei 2019

Brandweer Schijndel viert 125 jarig jubileum

Ter  ere van het 125 jarig jubileum pakken de vrijwilligers van de Schijndelse Brandweer enorm uit dit jaar. Als sinds het begin van het feestjaar is men druk bezig met het jubileum. Zo verschijnt er elke maand een groot artikel in de plaatselijke krant met verhalen over de brandweer van vroeger, en wordt er via de sociale media kanalen al flink aandacht gegeven aan de brandweer.

Open dag

Op 22 juni is er een grootse open dag bij de kazerne aan de Kerkendijk in Schijndel. Verschillende brandweervoertuigen zullen opgesteld staan om er in te kijken, er zijn rondleidingen door de kazerne, er worden spectaculaire demonstraties gegeven, er is een informatie stand waar je alles te weten kunt komen over veilig wonen, de oud leden van de brandweer staan paraat met informatie over de geschiedenis van de brandweer, er zijn talloze spelletjes en activiteiten voor de kinderen die een echt brandweerdiploma kunnen verdienen en als kers op de taart is er voor iedereen de mogelijkheid om de Schijndelse Brandweermannen in levende lijve te ontmoeten!

We proberen de bezoekers mee te nemen in de wereld van de vrijwillige brandweer De nadruk ligt op het kennis laten maken met de brandweer en te laten zien wat de brandweer allemaal doet en kan. Want de brandweer gaat veel verder dan alleen maar ‘’brandjes blussen’’.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Landelijke finale brandweerwedstrijden

Na de zomervakantie organiseert de Schijndelse Brandweer op zaterdag 28 september ook nog de landelijke finale van de brandweer vaardigheidstoetsen (voorheen brandweerwedstrijden) in de Hoofdklasse.

Hierbij strijden de beste ploegen van Nederland om de felbegeerde eerste plaats te bemachtigen. Binnen een beperkte tijd moeten de ploegen een ingewikkeld scenario zien op te lossen. Wat het scenario is word vooraf niet bekend gemaakt en het kan van alles zijn, van een brand tot een ongeval met gevaarlijke stof tot een hulpverlening of zelfs een combinatie van een aantal van deze.

Ook hierbij is publiek van harte welkom, locatie waar toeschouwers terecht kunnen word later bekend gemaakt.  Kom deze dag kom gerust kijken naar verschillende korpsen uit het hele land.

Voor meer informatie over de Schijndelse Brandweer en de activiteiten, kijk dan op facebook.com/brandweerschijndel en blijf op de hoogte.

Delen