Open dag Brandweer Mill zondag 3 september

  • Mill
  • 25 augustus 2017

Zondag 3 september organiseert de Millse brandweer een open dag bij recreatieplas De Kuilen aan de Fazantenweg in Langenboom. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zijn er volop activiteiten en demonstraties van brandbestrijding, hulpverlening en waterongevallenbestrijding.

Naast het bestrijden van branden heeft de brandweer ook andere taken. Brandweer Mill beschikt over twee specialistische teams die tijdens deze open dag zorgen voor spectaculaire demonstraties. Nieuw bij Brandweer Mill is de taak van het oppervlaktereddingsteam. Dit gespecialiseerde team is onderdeel van de wijze waarop Brandweer Brabant-Noord waterongevallen bestrijdt. Binnen onze regio is brandweerpost Mill de enige post die deze taak sinds december 2016 uitvoert. Het oppervlaktereddingsteam, en eventueel in aanvulling daarop het duikteam, kan ter plaatse komen om andere brandweerposten te ondersteunen.

Om het publiek te laten zien wat deze taak precies inhoudt, is gekozen voor een locatie aan het water, De Kuilen. Bij de demonstraties met waterongevallen zijn ook brandweermensen en het vaartuig van de post Vierlingsbeek aanwezig.

Een tweede - ook nieuwe - taak die Brandweer Mill regionaal invult is die van zware hulpverlening. Mill is één van de zes posten van Brandweer Brabant-Noord die een specialistisch hulpverleningsteam heeft. Zij worden opgeroepen als een tankautospuit extra ondersteuning nodig heeft. Elke tankautospuit beschikt over redgereedschap, maar dat is niet altijd voldoende. Soms is er ondersteuning nodig van specialistisch materieel en kennis, bijvoorbeeld bij vrachtwagen- en treinincidenten. In de kazerne van Mill staat zo’n speciaal hulpverleningsvoertuig met specialistisch gereedschap waarmee zij andere posten kunnen ondersteunen.

Tijdens de open dag demonstreren de postleden waar zij voor opgeleid zijn en wekelijkse voor oefenen. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om de gereedschappen te proberen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om de (nieuwe) voertuigen uitgebreid te bekijken. Voor de kinderen zijn er spelen waarbij ze zich even een echte brandweerman of -vrouw kunnen voelen.

Dus, kom zondag 3 september naar De Kuilen, nabij het terrein van surfschool Wim Reijs, en zie de brandweer in actie.

Delen