9 juni open dag brandweer Sint-Oedenrode

  • Sint-Oedenrode
  • 30 mei 2018

Zaterdag 9 juni organiseert brandweerpost Sint-Oedenrode ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de Rooise Vrijwillige Brandweervereniging een open dag. De open dag vindt plaats in en rond de kazerne aan de Van Rijckevorsel van Kessellaan 1 in Sint-Oedenrode.

De deuren van de brandweerkazerne zijn tussen 11.00 uur en 17.00 uur geopend. Maak deze dag kennis met de werkzaamheden van de brandweer; bekijk de brandweervoertuigen en ontdek hoe de kazerne er van binnen uitziet. De brandweervrijwilligers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Voor kinderen wordt er een parcours uitgezet met diverse brandweerspellen, waarbij zij met een stempelkaart een echt brandweerdiploma kunnen behalen. Demonstraties van het blussen van een autobrand tot technische hulpverlening bij ongevallen tonen over welke vaardigheden een brandweerman/-vrouw beschikt.

Tijdens de open dag geven collega’s van Risicobeheersing informatie over brandveiligheid, tips over een brandveilige situatie thuis en wat je kunt doen om brand te voorkomen.

Kortom, er is genoeg te beleven voor jong en oud!

Delen