21 mei Veiligheidsinfodag bij brandweer Cuijk

  • Cuijk
  • 12 mei 2017

Kom op zondag 21 mei kijken naar de brandweer in Cuijk. De brandweerpost Cuijk opent samen met politie en ambulance de deuren van de kazerne voor iedereen die belangstelling heeft voor de brandweer en brandveilig leven.

De deuren gaan open van 10:00 uur tot 17:00 uur. Gedurende deze dag zijn er tal van activiteiten voor jong en oud in en rondom de brandweerkazerne, Veiligheid in de breedste zin van het woord, diverse bedrijven zijn geopend en er staan ook bedrijven uit Cuijk in braderievorm op de Kovel en Gildekamp in Cuijk. (zijn er nog bedrijven instellingen die hieraan willen deelnemen neem contact met ons op)

Kinderen kunnen deze middag een heus brandweerdiploma verdienen door verschillende opdrachten uit te voeren. Er staat ook een simulator van de F35 van Defensie. Verder kunnen ze zich uitleven op een brandweer-springkussen.

In en rond de kazerne staan verschillende brandweervoertuigen opgesteld. Natuurlijk de voertuigen van de brandweerpost Cuijk en andere specialistische brandweervoertuigen. En de crash-tender van de luchtmachtbasis Volkel. Maar ook oude historische brandweervoertuigen.

Andere disciplines zijn ook op deze dag aanwezig: ambulance, politie, MMT, Pro-rail, Rijkswaterstaat, EHBO, reddingsbrigade.

Tijdens verschillende demonstraties laten de vrijwilligers van de post Cuijk en omliggende posten zien wat o.a. de gevolgen kunnen zijn van het verkeerd blussen van een vlam in de pan. Tijdens een demonstratie technische hulpverlening ziet u wat er allemaal bij komt kijken om een bekneld slachtoffer uit een auto te bevrijden.

Kortom, er is genoeg te zien en beleven tijdens de Veiligheidsinfodag van de brandweerpost Cuijk, i.v.m. parkeerruimte kom met de fiets of te voet.

Delen