Jeugdbrandweer Vught

De jeugdbrandweer Vught komt iedere eerste en derde dinsdag van de maand bij elkaar (uitgezonderd de schoolvakanties) op de kazerne in Vught (Kettingweg 7A). Dit wordt samen met de posten Haaren en Helvoirt georganiseerd.
De jeugdbrandweer bestaat uit drie groepen namelijk een juniorengroep van 12 t/m 15 jaar  en twee Aspirantengroepen van 15 t/m 18 jaar. De jeugdleden zijn afkomstig vanuit verschillende gemeentes rondom Vught. Tijdens de oefenavonden krijg je als jeugdlid alles geleerd wat een echte brandweerman of -vrouw ook moet kunnen, dit alles op een leuke manier.

Wil je eens een avond komen kijken wat de jeugdbrandweer allemaal doet? Neem dan contact op met de coördinator Ger Adriaanse, tel: 06-12090444 of stuur een mail naar g.adriaanse@brwbn.nl. Wil je goede indruk krijgen, check dan de Facebookpagina van Jeugdbrandweer Vught.

Lid worden
Als je lid wilt worden van jeugdbrandweer post Vught? Vul dan een aanmeldingsformulier in. 

Historie jeugdbrandweer Vught

De jeugdbrandweer van Vught bestaat in 2020, 25 jaar!

Jeugdbrandweer Vught is 25 jaar geleden opgericht door enkele vrijwilligers van de post Vught. Zij wilden graag de kennis die zij vergaard hadden bij de brandweer delen met de Vughtse jeugd. Tevens vond men de jeugdbrandweer een mooie opstap naar de “grote brandweer”. Dat dit werkelijk zo is blijkt wel uit de huidige leden van de post. Op dit moment zijn er in post Vught 8 postleden die lid geweest zijn van de jeugdbrandweer. Daarnaast zijn er ook nog ‘oud” jeugdleden die elders binnen een post een plaats gevonden hebben.

De laatste jaren is de jeugdbrandweer onderdeel geworden van Jeugdbrandweer Brabant–Noord , binnen brandweer Brabant–Noord zijn er vier jeugdposten namelijk Grave , Oss, Vught (met Haaren en Helvoirt) en Heusden.

Ieder kind in het gebied van brandweer Brabant–Noord kan lid worden van een van de posten.

Delen