Jeugdbrandweer Heusden

De jeugdbrandweer Heusden oefent elke 1e en 3e dinsdag van de maand (afwijkend met vakanties). Er wordt verzameld op de kazerne van de post Vlijmen (Burg. Zwaansweg 2a) vanwaar we eventueel naar locatie gaan. Er wordt geoefend van 19.00 tot 21.00 uur.

Contactpersoon is Corné Beerends (mail c.beerends@brwbn.nl)

Wil je goede indruk krijgen, check dan de Facebookpagina van Jeugdbrandweer Heusden.

Lid worden in Heusden

Als je lid wilt worden van de Jeugdbrandweer Heusden moet je eerst een aanmeldingsformulier invullen.

Er is een mogelijkheid om een avondje mee te draaien  op een van onze oefenavonden. Na ontvangst van het inschrijfformulier zal er een gesprek plaatsvinden tussen het toekomstig lid met zijn of haar ouders en de leiding van de jeugdbrandweer. Dit gebeurt om een beeld te kunnen vormen van het toekomstig lid en wat wij van elkaar verwachten. Er is dan ook een mogelijkheid om vragen te stellen.

Geschiedenis Jeugdbrandweer Heusden

Half 2013 is er van de burgemeester en gemeenteraad van de gemeente Heusden de vraag gekomen of er geen mogelijkheid was om een jeugdbrandweer op te zetten binnen de gemeente. Er is toen een werkgroep opgezet door leden van de  posten Drunen, Heusden en Vlijmen. Deze zijn gaan kijken bij de post Vught welke al jaren een jeugdbrandweer korps hebben, om zo een beeld te gaan vormen wat er allemaal bij komt kijken. Na de nodige vergaderingen is op 1 januari 2014 de Jeugdbrandweer Heusden officieel gestart.

Wij zijn er trots op om te mogen melden dat wij nu 16 jeugdleden tellen en 10 begeleiders. De groep is in tweeën gesplitst waarvan 8 junioren (leeftijd 12/15 en 8 aspiranten (leeftijd 16/18).Van deze 16 jeugdleden zijn er 14 jongens en 2 meisjes. Ondanks dat wij nu 16 jeugdleden hebben, zijn wij toch continu op zoek naar nieuwe leden om de groep aan te vullen bij het vertrek van een van de aspiranten. Wij als jeugdbrandweer Heusden hebben voor alle Jeugdleden  nieuwe kleding aangeschaft (uitrukkleding en nette kleding), en wij zijn in het bezit van een nieuwe oefenaanhanger waar wij onze oefenmaterialen mee naar locatie kunnen vervoeren.

Delen