Jeugdbrandweer Grave

De jeugdbrandweer van Grave oefent op maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur (ongeveer 30 maandagen per jaar, niet tijdens de schoolvakanties) op de brandweerkazerne in Grave, Stoofweg 5. De jeugdbrandweer van Grave bestaat uit 16 personen die zijn ingedeeld in twee groepen van 8, dit zijn de junioren in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar en de aspiranten in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar.

Tijdens de oefenavonden krijg je als jeugdlid alles geleerd wat een echte brandweerman of vrouw ook moet kunnen, dit alles op een leuke manier. In de maximaal 6 jaar dat je bij de jeugdbrandweer bent doe je twee keer een landelijk examen, 1 x als junior en 1 x als aspirant, deze examens bestaan uit een theorie en praktijk toets, ook leer je reanimeren en de aspiranten leren ook met een AED te werken. Dit lijkt misschien moeilijk maar valt erg mee en het is leuk om te kunnen.

Elk jaar doet de jeugdbrandweer mee aan de jeugdbrandweerwedstrijden die op verschillende plaatsen in Nederland worden gehouden.

Wil je eens een avond komen kijken wat de jeugdbrandweer allemaal doet? Neem dan contact op met Geert den Brok, tel: 06-31764108 of stuur een mail naar g.denbrok@brwbn.nl. 

Wil je goede indruk krijgen, check dan de Facebookpagina van jeugdbrandweer Grave.

Lid worden
Als je lid wilt worden van de jeugdbrandweer vul je het aanmeldingsformulier in en verstuur het naar het juiste adres (onderaan het formulier). In een gesprek wordt gekeken naar wie je ben en wat je motivatie is om bij de jeugdbrandweer te gaan, als dit allemaal goed is wordt je lid van de jeugdbrandweer. Lijkt het je leuk, meld je dan aan. 

Historie jeugdbrandweer Grave

Jeugdbrandweer post Grave is begonnen in 2007 als jeugdbrandweer Grave, toen alleen toegankelijk voor jongens en meisjes uit de gemeente Grave. In 2011 is de brandweer in Brabant-Noord geregionaliseerd en zijn we samen gaan werken met de posten Oss en Vught. Later in 2014 is hier Heusden bij gekomen. Nu is de jeugdbrandweer voor de jeugd in de hele regio.

Delen