Exacte locatie via OMS

Uw aansluiting optimaal gebruiken

De aanbieder van OMS heeft in uw gebouw een doormeldeenheid geplaatst. Deze geeft de brandmelding van uw brandbeveiligingsinstallatie door aan de meldkamer van de brandweer.

De doormeldeenheid kan de automatische melding en de handbrandmelding apart doormelden. Dit helpt de meldkamer met het snel beoordelen van de melding. Als uw meerdere gebouwen of bouwdelen hebt, kan bij doormelding ook direct de juiste brandweeringang aangegeven worden. De brandweer kan zo efficiënter reageren en optreden. 

Exacte locatie van de brand direct naar de meldkamer van de regionale brandweer.

Als er brand is kunt u op uw brandmeldinstallatie aflezen waar de brand is. In sommige gevallen kunt u de exacte locatie aflezen op uw telefoon op pager.

De exacte locatie kan ook worden doorgemeld naar de meldkamer van de regionale brandweer. Dit heeft twee belangrijke voordelen;

  • De meldkamer ziet de locatie van de brand en kan de brandweer direct naar de juiste plaats sturen.
  • Als de brand zich uitbreidt komt er een tweede rookmelder in alarm. De meldkamer herkent dit als een bevestigde melding en zal onmiddellijk brandweer op pad sturen. Er gaat dan minder tijd verloren met beoordelen.

Bekijk onderstaand filmpje over de exacte locatie via OMS. Veiligheidsregio Brabant Noord is de eerste in Nederland die deze extra dienst aanbied via OMS. Er wordt gebruik gemaakt van een protocol dat standaard wordt toegepast in de brandmeldtechniek (ESPA 4.4.4).

Heeft u belangstelling voor deze verbeterde manier van doormelden? Bel met Siemens Nederland N.V. 070-333 2545, of stuur een bericht naar cm-oms.nl@siemens.com. Vraag naar de ESPA koppeling op de doormeldeenheid.   

Delen