Brandweer Brabant-Noord

De brandweerorganisatie maakt deel uit van Veiligheidsregio Brabant-Noord en werkt voor de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill, Oss, 's-Hertogenbosch, Sint Anthonis, Sint Michielsgestel, Uden en Vught. Meer informatie over de veiligheidsregio lees vind je op de website www.vrbn.nl.

In de veiligheidsregio werkt Brandweer Brabant-Noord samen met Politie en GHOR Brabant-Noord, de 16 gemeenten, Regionaal Militair Commando-Zuid en Waterschap Aa en Maas op het gebied van het gemeenschappelijk meldcentrum, rampenbestrijding en crisisbeheersing.

Onze meest bekende activiteit is het blussen van branden. De brandweer doet echter veel meer. We zijn op alle mogelijk manieren actief op het gebied van brandveiligheid en rampenbestrijding. Van controle op en advies over bouwvoorschriften en brandveiligheidsverordeningen tot het geven van voorlichting. We proberen vooral incidenten te voorkomen, maar als het mis gaat kunt u op ons rekenen.

Schema organisatie

Brandweer Brabant-Noord heeft de organisatie opgedeeld in vier sectoren:

  • Sector Brandweerzorg 
  • Sector Risicobeheersing 
  • Sector Crisisbeheersing en Rampenbestrijding 
  • Sector Bedrijfsvoering 

Dit zijn duidelijke, herkenbare proceseenheden met een goed afgebakend producten- en dienstenpakket. De drie sectoren Brandweerzorg, Risicobeheersing en Crisisbeheersing en Rampenbestrijding worden gezien als primaire processen. Daarnaast beschikt VRBN over een secundair hoofdproces die de primaire processen -ieder vanuit hun eigen vakgebied- ondersteunen, namelijk de sector Bedrijfsvoering.

Brandweer Brabant-Noord is onderdeel van Logo Veiligheidsregio Brabant-Noord

Delen