Wie wij zijn en wat wij doen ..

We zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat om op elk ogenblik in actie te kunnen komen. Brandweer m/v is een verantwoordelijke en soms zware taak. Want jij gaat aan het werk waar anderen wegrennen. Naast het uitrukken voor brand, verleen je ook assistentie bij ongevallen. Zowel overdag als ‘s nachts. Maar daar krijg je ook veel voor terug: teamwork, gezelligheid, ontwikkeling, dankbaarheid, sportfaciliteiten op de kazerne en specialisaties binnen de brandweer die in je vaste baan handig kunnen zijn (instructeur, leerwerkplekbegeleider, bevelvoerder, chauffeur).

Maandagavond

Elke maandagavond oefen je op de kazerne of op locatie zodat je vakbekwaam blijft. Naast oefenen volg je ongeveer een jaar de basisopleiding voor manschap. De ene week een avond doordeweeks en de week erop een ochtend & middag op de zaterdag.

Beschikbaarheid

Je bent beschikbaar wanneer het jou uitkomt. Overdag, in de avond- en nachturen of beide.

Wij bieden

Je werkt in een team, samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor de inzet. Je ontvangt naast een vaste jaarvergoeding een vergoeding voor het oefenen, inzetten en je opleidingsuren. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd. 

Werkgever

Als je overdag beschikbaar bent is het belangrijk dat je eventuele werkgever achter je keuze staat. Je werkgever kan ook profiteren van het feit dat je vrijwilliger bent. Met het diploma brandwacht is een cursus bedrijfshulpverlening overbodig. En door je kennis en ervaringen die je opdoet kun je collega's en werkgever informeren over brandrisico's en brandveiligheid. 

Meer informatie

Interesse of heb je een vraag ons ? Via het onderstaande formulier kan jij je gegevens achterlaten en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Delen