Werken als inkoop- en projectleider

We zoeken een nieuwe collega voor de functie inkoop- en projectleider. Om jou een beter beeld te geven van de functie vroegen we Lisanne het hemd van het lijf. Zij werkt ruim drie jaar als inkoop- en projectleider en kan je er dus van alles over vertellen. Want waar liggen de uitdagingen? Wat maakt deze baan nou zo leuk en hoe is het om te werken bij de brandweer?

Wie weet, ben jij straks haar nieuwe collega!

Wat zocht je in een (nieuwe) baan en wat vond je bij de brandweer?

Ik hield me bij mijn vorige baan bij een woningbouwcorporatie bezig met de inkoop voor de afdeling wonen en servicedienst en wilde altijd al doorgroeien naar projectleider. De overstap naar een overheidsorganisatie leek mij interessant, ook vanwege de bijbehorende wetgeving.

Wat sprak je aan in deze functie?

De combinatie projectleider en inkoop in één functie. Dat, én de veelzijdigheid aan projecten, is wat mij aansprak. Ik schrijf niet alleen een aanbestedingstraject uit, ik werk ook samen met inkoopteam tot aan de oplevering van bijvoorbeeld wasmachines en wasdrogers op alle brandweerkazernes in Amsterdam-Amstelland.

"De praktijk is nog veelzijdiger dan ik had verwacht. Hoe mooi is het om een bijdrage te leveren aan een organisatie die dag en nacht klaar staat voor alle burgers."

En hoe vind je het bij de brandweer na drie jaar?

De praktijk is nog veelzijdiger dan ik had verwacht. Hoe mooi is het om een bijdrage te leveren aan een organisatie die dag en nacht klaar staat voor alle burgers. En daarbij ook de wensen van de gebruikers zoveel mogelijk te matchen met het aanbod van leveranciers die meedingen naar een aanbesteding. Neem bijvoorbeeld de sportkleding van brandweermannen en -vrouwen. De afwisseling maakt dat ik met plezier naar mijn werk ga. De ene keer zet ik alleen een aanbesteding uit en maak ik contracten op, de volgende keer ben projectleider en stuur ik het team aan om aanbesteding te begeleiden.

Wat maakt dat je nog wel even bij de brandweer blijft?

Wat deze functie voor mij nog interessanter maakt is dat we nu middenin de professionalisering van de afdeling inkoop zitten. De diversiteit in aankopen waar je aan werkt is groot. Ik werk aan aanbestedingsprojecten op het gebied van vastgoed, ICT, de catering van ons opleidingscentrum, de fitnessapparatuur voor brandweer professionals op kazernes. Daardoor ontwikkel ik mij als allround inkoper en projectmanager.

Wat voeg je van jezelf toe aan de baan?

Mijn collega’s vinden mij direct, vrolijk, behulpzaam en sociaal. Ik vraag door, ik ben een doener en wil dingen afmaken en ben niet bang om mensen aan te spreken en verantwoordelijkheid te nemen. Ik ben mijzelf en ik ervaar een organisatie waar je volop kansen krijgt.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Mijn werkplek is aan de Pier Afrika in het Westelijk havengebied. Hier zijn de afdelingen logistiek centrum, vastgoed en garage/ waar het onderhoud van ons wagenpark wordt uitgevoerd gevestigd. Een hele industriële omgeving die makkelijk bereikbaar is doordat het vlak naast de ring ligt. Alles wat onze brandweermannen en -vrouwen nodig hebben om hun werk te kunnen doen komt hier vandaan.

Wat denk je ervan? Is de functie inkoop- en projectleider iets voor jou? Solliciteer dan vóór 24 september! Bekijk via deze link de vacature

Delen