Medewerker communicatie

 

Samen met de gemeenten, de politie en de geneeskundige hulpverleners bevordert en bewaakt Brandweer Amsterdam-Amstelland de veiligheid in de regio. Een korps van zo’n 1.100 mensen dat effectief optreedt bij branden en ongelukken, maar ook bij het bestrijden van rampen en het beheersen van grootschalige crisissituaties.

Brandweer Amsterdam-Amstelland, onderdeel van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, bestaat uit de zes gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. De regio heeft één miljoen inwoners, met vele duizenden mensen die iedere dag komen werken, met elk jaar twee miljoen toeristen. Dat vraagt om slagkracht, om de bundeling van kennis en kunde en een professionele aansturing.

Afdeling Communicatie

De afdeling communicatie bestaat uit zes medewerkers. Kerntaak van de afdeling communicatie is het ondersteunen en adviseren van het (lijn)management op het gebied van interne en externe communicatie. De (meerjaren)visie, missie en kernwaarden vormen daarbij de uitgangspunten.

Als medewerker communicatie ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het vergroten van de naamsbekendheid en het versterken van het imago om daarmee een positieve bijdrage te leveren aan de veiligheid in de regio Amsterdam-Amstelland. Je hebt veelvuldig contact met de kazernes en diverse afdelingen voor nieuwsgaring. Je draait je hand niet om, om inhoudelijke wijzigingen aan de sites door te voeren én social media maakt onderdeel uit van jou. Je bent planmatig, creatief en gewend aan het werken in een drukke (vaak) hectische omgeving.

Wil je werken bij een organisatie die volop in beweging is? Waar medewerkers zich vol enthousiasme inzetten voor de veiligheid in de regio? Dan is deze uitdagende functie iets voor jou!

Functie inhoud

Je werkzaamheden zijn veelzijdig en gevarieerd. Je taken zijn:

 • het beheren van de informatiemail;
 • ondersteuning bieden bij het beheer van de website en intranet;
 • het beheren van de social media kanalen;
 • het ontwikkelen van communicatiemiddelen, zoals posters en flyers;
 • het organiseren van evenementen;
 • het schrijven voor de communicatiemiddelen;
 • ondersteuning bieden bij de werkzaamheden van de adviseurs.

Je werkzaamheden zijn voornamelijk uitvoerend van aard. Je rapporteert aan het Hoofd Communicatie.

Functie-eisen

Je kunt solliciteren als je aan de volgende eisen voldoet:

 • Een afgeronde hbo-opleiding communicatie;
 • Je beschikt over enige ervaring op communicatiegebied en met online activiteiten;
 • Je beschikt over de competenties: samenwerken, nauwkeurig, klantgericht, zelfstandig, flexibel, doorzettingsvermogen, stressbestendig en resultaatgericht;
 • Je weet overzicht te houden en draait je hand niet om voor meerdere taken tegelijkertijd;
 • Je bent operationeel sterk, je werktempo is hoog en je bent kritisch op je eigen werk;
 • Je hebt een aansprekende schrijfstijl.

 

Salaris

Een aanstelling voor 36 uur per week met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de rechtspositieregeling van de gemeente Amsterdam.

Het salaris, afhankelijk van opleiding, leeftijd en relevante werkervaring, aanloopschaal 8 (startersfunctie) maximaal € 3.293,00

Inlichtingen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Victoria Burgers (Hoofd Communicatie), telefoonnummer 020 - 555 6621. Voor vragen met betrekking tot de selectieprocedure kunt u contact opnemen met Rachida Aynan telefoonnummer 020 - 555 6605.

Solliciteren

Je sollicitatie dient vóór 30 mei 2017 in het bezit te zijn van Brandweer Amsterdam-Amstelland.

 

 

Amsterdam-Amstelland hoofdkantoor
Karspeldreef 16
1101 CK Amsterdam Zuidoost
Wij gebruiken cookies