Word jij de nieuwe collega van Jordy en Michel?

Bedrijfsautotechnicus bij Brandweer Amsterdam-Amstelland is next level sleutelen aan bedrijfsvoertuigen. Keuren en onderhouden is maar een klein gedeelte van je werkzaamheden. Het is zoveel meer! Immers, alles moet helemaal in orde zijn zodat onze brandweercollega’s veilig kunnen uitrukken. Van blussysteem tot verlichting; als autotechnicus werk je aan álles.

Om nou nog een beetje inzichtelijker te maken wat je als bedrijfsautotechnicus kunt verwachten, interviewden we Michel en Jordy. Jouw potentiële nieuwe collega’s.

First things first. Hoe zijn jullie bij de brandweer terechtgekomen?

Michiel: “Ik werkte bij een grote uitgever als bedrijfsautotechnicus. Toen mijn afdeling werd opgeheven en ik ging rondkijken voor een andere baan, werd ik via via gewezen op een vacature bij de brandweer. Er ging een wereld voor me open.”

Jordy: “Voor mij ging het eigenlijk net zo. Ik werkte bij het GVB, waar ik al met bijzondere voertuigen werkte. Dacht ik! Ik weet nog heel goed toen ik voor het eerst de werkplaats van de brandweer binnenstapte. Bedrijfsauto’s maar dan écht het volgende level. Volgens mij vind je dit nergens anders.”

Wat vinden jullie het allerleukste aan je werk?

Michel: “Het is heel erg afwisselend. Geen dag is hetzelfde. Natuurlijk is er een aantal dingen gepland en zijn we constant bezig met innovatie. Maar als er nú een autoladder met pech ergens staat, moet dat direct worden opgelost. Ze moeten immers te allen tijde veilig kunnen uitrukken.”

Jordy: “Het team, de diversiteit van de werkzaamheden maar ook de ruimte om mee te denken en het werken aan projecten waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan maakt dat ik zelfs op maandag vol enthousiasme naar mijn werk ga. Daarnaast zorgt de samenwerking en waardering van collega’s uit de uitrukdienst ervoor dat ik veel voldoening uit mijn werk haal.”

Hoe is de samenwerking met de rest van de brandweer?

Jordy: “Heel goed! We werken veel samen in ons eigen team, denken mee met mensen die bezig zijn met projecten en innovatie maar ook met collega’s van de uitrukdienst. In theorie kan soms iets heel goed lijken maar juist hun praktijkervaring kan helpen om iets net weer beter te maken.”

Michel:  “Door ons kunnen onze collega’s van de uitrukdienst hun ding doen. Daaraan kunnen bijdragen is echt ultiem.”

Als jullie het hebben over werken aan projecten, waar moet ik dan aan denken?

Jordy:  “Onlangs heb ik meegewerkt om een nieuw blussysteem – de cobra cutter – operationeel te maken op de autospuiten. Een ontzettend interessant en precieze klus. Vooraf moesten we goed bedenken waar we het in de auto wilden plaatsen. Je moet je voorstellen, elke centimeter in de auto is benut dus ruimte maken en puzzelen hoe we het opnieuw moesten indelen was best een hele klus. Van de haspel tot de waterleiding, alles komt aan bod. Om je een beter beeld te geven; per autospuit zijn we zo’n 300 uur bezig. Best een heel omvangrijk project dus!

Het was af en toe een hele kluif maar toen ik bij een oefening stond waar mijn collega’s voor het eerst met hun eigen cobra cutter gingen oefenen, gaf het me heel veel voldoening. Dit is waar ik het voor doe.”

Dus wat denk je ervan? Word jij de nieuwe collega van Michel en Jordy?

Hou je van problemen oplossen, constant blijven nadenken en anticiperen, ben je creatief en flexibel en word je onwijs enthousiast van brandweerauto’s in alle soorten en maten? Bekijk hier de vacature voor 1e Bedrijfsautotechnicus en solliciteer direct.

Delen