Arbo adviseur

Werken bij Brandweer Amsterdam-Amstelland

Ons werk stopt nooit. Dag in, dag uit staan wij klaar om te beschermen wat waardevol is. Wij bestrijden brand, redden levens en verlenen hulp bij ongevallen. Liever nog zijn we problemen een stap voor. Daarom zetten we ons in voor preventie en geven we voorlichting en advies.

Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Zo dragen niet alle brandweermensen een helm en vuurwerende kleding. Van communicatiemedewerker tot monteur, van controller tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Brandweer Amsterdam-Amstelland. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van deze organisatie. Zowel fulltime als parttime.

Ons werk is dynamisch en veeleisend. We staan klaar voor anderen, maar ook voor elkaar. Met een goed advies, of juist een enthousiast idee. We denken niet in hokjes, maar vinden het belangrijk dat iedereen zich binnen de brandweer op zijn gemak voelt. Een prettige werkomgeving is immers een goede stimulans om het beste uit jezelf te halen.

Manifest

BAA is een organisatie die volop aan het veranderen is. BAA wil een organisatie zijn die midden in de maatschappij staat. Tevens wil ze dat binnen de organisatie betekenis wordt gegeven aan leiderschap. Eigen verantwoordelijkheid van medewerkers is van cruciaal belang om een dergelijke open professionele organisatie te zijn. Er is een Manifest opgesteld die beschrijft op welke manier deze verandering kan worden bereikt.

Afdeling P&O

De afdeling P&O bestaat uit 24 personen en heeft een belangrijke adviserende, ondersteunende en ontwikkelende rol. De afdeling Personeel & Organisatie is opgebouwd uit 4 onderafdelingen: Arbeidszaken, Advies, RPSA en een Loopbaanontwikkelingcentrum. In de komende jaren wordt vooral aandacht besteed aan de verdere professionalisering van de brandweer speerpunten. Daarin zijn opgenomen de inrichting van de organisatie en het doorontwikkelen van de stijl van leidinggeven (integraal management). De P&O-adviseurs hebben een eigen sector/cluster en treden op als accountmanager van de afdeling.

Adviseur Arbo

De Adviseur Arbo valt onder het bureau Arbeidszaken en rapporteert aan de Manager P&O. Je bent het aanspreekpunt voor de stafafdelingen en kazernes op het gebied van alle arbo relevante onderwerpen. Je volgt ontwikkelingen binnen de cao en binnen de Arbo-wetgeving. Je bent in staat om op basis van de fysieke en mentale effecten van werkzaamheden van zowel de repressie als staf te vertalen naar werkbaar beleid en bijbehorende werkdocumenten. Tevens draag je zorg voor de vertaling van vastgestelde landelijke Arbowetgeving naar Brandweer Amsterdam-Amstelland organisatieniveau en begeleidt daarvan de implementatie. Je werkt nauw samen met de veiligheidskundige en teamleider sportzaken.

Verder wordt van je verwacht dat je

 • Het gehele Arbo proces van Brandweer Amsterdam-Amstelland coördineert;
 • Optreedt als inhoudelijke deskundige bij aanbestedingen en houdt daarbij de wettelijke kaders in acht;
 • Leiding geeft aan projecten;
 • Visie ontwikkelt op Arbo-gerelateerde thema’s, beleidsnotities opstelt, trainingen verzorgt en het management adviseert;
 • Registreert en analyseert (bijna)ongevallen;
 • De incidenten coördineert rondom agressie- & geweld tegen personeel (VPT);
 • Verantwoordelijk bent voor BHV organisatie.

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van minimaal een HBO diploma.
 • Kennis van wetgeving en beleid op het Arbo terrein.
 • Ervaring in een advies- en ontwikkelfunctie op het Arbo-gebied.
 • In staat zijn om samenwerking en verbinding binnen de organisatie te zoeken.
 • Goed kunnen samenwerken maar ook zelfstandig de werkzaamheden kunnen verrichten;

Competenties

Klant- en resultaatgericht
Initiatiefrijk en betrokken
Overtuigingskracht
Organisatiebewust
Adviesvaardigheden
Stressbestendig

Salaris

De inschaling vindt plaats op basis van leeftijd en ervaring, maximaal € 4.541-- (salarisschaal 10A) op basis van 36-urige werkweek. Naast een 36-urige werkweek kun je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05 % van je brutosalaris en kun je keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.

Daarnaast ontvang je reiskosten op basis van het aantal kilometers.

Inlichtingen

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Tineke de Haan (Manager afdeling P&O), telefoonnummer: 020 – 555 6517. Voor vragen met betrekking tot de selectieprocedure kan je contact opnemen met Rachida Aynan (medewerker P&O), telefoonnummer 020 – 555 6605.

Solliciteren

Je sollicitatie kun je t/m 17 februari 2019 sturen naar solliciteren@brandweeraa.nl.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De planning de gesprekken ziet er als volgt uit:

 • 1ste gesprekken op woensdag 20 februari
 • 2e gesprekken op woensdag 27 februari
 • Arbeidsvoorwaardengesprek op 28 februari

Brandweer Amsterdam-Amstelland voert diversiteitsbeleid en wil dat het personeelsbestand in o.a. leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur, culturele achtergrond en opleiding een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam.