Hoe kies ik een OMS-aanbieder?

In de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland kunt u op dit moment kiezen uit vier (daartoe gecertificeerde) OMS-dienstverleners, zoals genoemd op deze site. Deze aanbieders voldoen aan de voorwaarden om OMS-aansluitingen op de meldkamer in Amsterdam te mogen verzorgen en  hebben aangegeven die aansluitingen ook in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland te willen verzorgen.

Hoe lang duurt het voordat ik kan doormelden via een andere OMS-dienstverlener, nadat ik hiermee een overeenkomst heb afgesloten?

Dit is niet in algemene zin te zeggen en afhankelijk van diverse factoren. U kunt dit nagaan bij de OMS-dienstverlener waarvoor u kiest.

Overzicht gecertificeerde dienstverleners

Gecertificeerde OMS-dienstverleners, die gemeld hebben aansluitingen te verzorgen in de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland:

Wettelijk verplicht tot doormelden?

Voor een aantal gebouwfuncties is het wettelijk verplicht om een intern alarm van een gedetecteerde brand rechtstreeks door te melden naar de brandweer.

Veelgestelde vragen

Benieuwd hoe u zich kunt aanmelden voor een OMS-aansluiting? Of hoe de meldkamer omgaat met meldingen van brand? We hebben alle veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Delen