Zeer Grote brand in Westelijk Havengebied bij afvalverwerkingsbedrijf

  • Amsterdam
  • 03 april 2021

Zaterdagavond 3 april iets na half 10 is de brandweer gebeld voor een brand bij een afvalverwerkingsbedrijf in het Westelijk Havengebied aan de Siciliëweg. De brand woedde in een loods en is ontstaan in een berg met zogeheten "droog bedrijfsafval". De brand ging gepaard met rookontwikkeling en heeft ten zuiden van het incident voor stankoverlast gezorgd. Mensen die last hadden van de rook is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

Door snelle inzet van de brandweer en samenwerking met onder andere de Gezamenlijke Brandweer Amsterdam en de Havendienst is uitbreiding voorkomen. Omstreeks kwart over 1 kon het sein brand meester worden gegeven. De berg met afval wordt met inzet van shovels van het bedrijf op gecontroleerde wijze uit elkaar getrokken en naar buiten gereden. Wanneer het smeulende afval eenmaal buiten de loods is gebracht, kan het worden afgeblust. 

Naar de oorzaak van de brand zal onderzoek worden gedaan. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt. De verwachting is dat de nabluswerkzaamheden nog enkele uren gaan duren.

Delen