Grote brand Roggeveenstraat Amsterdam West

  • Amsterdam
  • 05 maart 2021

Vrijdagavond 5 maart omstreeks negen uur is de brandweer gealarmeerd voor een uitslaande brand in een portiekflat aan de Roggeveenstraat in Amsterdam West. De brand is ontstaan op de tweede etage en sloeg snel om zich heen naar een naast gelegen woning. Aan de achterzijde is de brand overgeslagen naar de twee bovengelegen woningen op de derde etage. Gezien de snelle ontwikkeling van de brand werd opgeschaald naar grote brand.

Er zijn meerderde woningen ontruimd waarbij de ladderwagen bij aankomst een persoon vanuit een raam op de derde etage wist te redden. Voor de bewoners is tijdelijke opvang verzorgd in een pand aan de andere zijde van de straat. Vier personen zijn nagekeken door het ambulancepersoneel waarvan één persoon naar het ziekenhuis is vervoerd in verband met rookinhalatie. In samenwerking met de dierenambulance en de bewoners zijn enkele huisdieren uit de woningen gehaald. 

Rond half tien gaf de brandweer het sein brand meester. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden en het ventileren van omliggende woningen. De bewoners van de getroffen woningen zullen de nacht elders doorbrengen en worden geholpen door stichting Salvage. De omliggende woningen worden gecontroleerd door de brandweer en zodra deze veilig zijn bevonden kunnen de bewoners hiernaartoe terugkeren. 

Hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan is nog onbekend en hier zal onderzoek naar gedaan worden. 

 

 

Delen