Zeer grote brand stolpboerderij Amsterdam

  • Amsterdam
  • 27 juli 2020

De brandweer ontving om 8.20 uur meerdere meldingen van een uitslaande brand aan de Bloemendalergouw in Amsterdam. Bij aankomst in landelijk Noord bleek het te gaan om een oude stolpboerderij, een loods en de naastgelegen schuur. Na de brandbestrijding is er in het object een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet onderzoek.

Vanwege de hevige brand is er direct opgeschaald naar zeer grote brand. Hierop kwamen meerdere brandweervoertuigen uit de gehele regio ter plaatse om de brand te bestrijden. De getroffen boerderij bleek al snel niet meer te redden. De houten constructie van de boerderij was dermate beschadigd en instabiel geworden en dat het pand niet meer veilig kon worden betreden. De bluswerkzaamheden richten zich daarom op het beperken van de brand om te voorkomen dat deze zou overslaan naar naastgelegen percelen. Dat is gelukt, maar de schade aan het object zelf is enorm.

In de nafase van de brand, tijdens nabluswerkzaamheden, kon het object pas worden betreden en nader worden geïnspecteerd. Hierbij is in de loods achter de boerderij een stoffelijk overschot aangetroffen. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. De politie doet hier verder onderzoek naar.

Delen