Zeer grote brand kassencomplex Achterweg De Kwakel

  • De Kwakel
  • 28 juni 2020

De brandweer is zondagmiddag 28 juni iets na het middaguur gealarmeerd voor een brand in een kassencomplex aan de Achterweg in De Kwakel. Vanwege de ontwikkeling van de brand en het opbouwen van de waterwinning is er opgeschaald naar zeer grote brand.

Gelet op het instortingsgevaar en vallend glas werd de brand in het kassencomplex voornamelijk van buitenaf bestreden. Er zijn in samenwerking met Veiligheidsregio Hollands Midden, Kennemerland en Utrecht, meerdere autospuiten en twee hoogwerkers ingezet. Toch werd de brand ook van binnenuit bestreden, door de inzet van onder andere een blusrobot. Hierdoor kon een ‘stoplijn’, oftewel een muur van water, veilig worden aangebracht in de kas. Verdere branduitbreiding binnen het complex en naar het naastgelegen pand kon hierdoor worden voorkomen. Rond half drie was de brand onder controle. De rest van de middag is de brandweer nog bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

De rook die bij de brand vrijkwam trok voornamelijk over naastgelegen kassen en verwoei voordat het bewoond gebied bereikte. Mensen die toch last hadden van de rook is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten, ventilatie stop te zetten en om uit de rook te blijven.

De oorzaak van de brand is niet bekend. De schade aan het pand is aanzienlijk. Er raakte niemand gewond.

Delen