Maatregelen coronavirus

  • Amsterdam
  • 17 maart 2020

Maatregelen coronavirus

Brandweer Amsterdam-Amstelland staat voor een uitdaging maar blijft de hulp bieden die jullie van ons gewend zijn. We zijn een flexibele goed getrainde hulporganisatie en passen ons net als iedereen aan. Enkele maatregels die wij treffen tot en met 6 april.

Paraatheid
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om de inwoners binnen onze veiligheidsregio te helpen. Vrijwilligers komen alleen nog naar de kazernes bij een alarmering.
Overleg coronavirus
De brandweer overlegt dagelijks samen met de andere hulporganisaties binnen veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland over de gevolgen en maatregelen rondom de verspreiding van het Coronavirus binnen onze regio.
Externe afspraken
Alle externe afspraken gaan niet door, zoals inspecties en woningbezoeken. Voor brandveiligheidsadvies kijk op: www.brandweer.nl/brandveiligheid
Bezoekers
We ontvangen geen bezoekers op onze kazernes.
Kantoormedewerkers
Medewerkers die op kantoor werken vanuit huis. Zij blijven bereikbaar maar het kan langer duren voor u een reactie ontvangt.
Vakbekwaamheid
Alle trainingen en opleidingen zijn per direct stil gelegd. De uitzondering hierop zijn kleinschalige oefeningen die nodig zijn om ons werk goed te kunnen blijven doen. In verband met de certificering gaan duikoefeningen in ieder geval wel door.
Werving
De werving voor part time brandweerprofessionals wordt tijdelijk uitgesteld. Aanmelden kan nog altijd via: www.brandweer.nl/amsterdamamstelland/werken-bij

Contact
We blijven bereikbaar 020-555 6666 en info@brandweeraa.nl 
Burgers, bedrijven en instellingen met vragen over brandveiligheid, bel 020-555 6000.
Bij spoed bel 112.

Tijdens onze werkzaamheden volgen wij de landelijke richtlijnen en nemen wij hygiënische maatregelen in acht. Help ons door adviezen van hulporganisaties op te volgen. Dank!

Delen