Hogedrukgasleiding beschadigd aan de Theemsweg

  • Amsterdam
  • 08 februari 2020

De brandweer en andere hulpdiensten zijn aanwezig bij de Theemsweg in het Westelijkhaven Gebied. Om 17.20 uur is de meldkamer gealarmeerd omdat tijdens werkzaamheden aan het wegdek een gasleiding is geraakt. Vanaf dat moment zijn er continue metingen verricht waarbij geen uitstroom van gas is vastgesteld. De druk in de gasleidingen is verlaagd. Meerdere bedrijfspanden in de omgeving zijn uit voorzorg ontruimd en gecontroleerd.

Door de onduidelijkheid over de schade aan de leiding is er om 22.00 uur GRIP1 afgekondigd. Ook omdat het hier gaat om een hogedrukleiding (60 BAR). Het wegdek wordt opengebroken, het asfalt weggehaald en het onderliggende zand weggezogen. De buis kan zo gecontroleerd worden op schade. Dit is een langdurig traject en zal de hele nacht in beslag nemen.

Tijdens het graven blijkt dat de kans op beschadiging van de leiding nihil. Er wordt nog steeds geen gas gemeten. Vanaf 02.00 uur wordt het incident verder afgehandeld door de gasunie en gaat de brandweer retour. De Theemsweg is afgesloten voor verkeer.

Delen